Натисніть "подобається", щоб слідкувати за KHARKIV Today на Facebook

"Не відповідає вимогам гігієни і дизайну": Харківський зоопарк віддасть 6 мільйонів гривень за туалет

Фото: Сергей Козлов / KHARKIV Today
Харьковский зоопарк. Фото: Сергей Козлов / KHARKIV Today
В зоні "Контактний зоопарк" реконструюють туалет, посадять дерева і обладнають дитячий майданчик.

В зоопарку реконструюють круглий туалет, бо він обладнаний не за сучасними вимогами гігієни і дизайну. Крім того, прилеглу територію засадять липами та черешнями, біля будівлі обладнають дитячий майданчик. 

Харківський зоопарк планує реконструювати громадський туалет в зоні "Контактний зоопарк" за 6 284 629 гривень. Відповідний тендер опублікований на сайті державних закупівель ProZorro.

У тендерній документації зоопарк відзначив нинішні характеристики туалету і окреслив, яким повинен бути новий. Так, одноповерхова будівля круглого туалету була побудована в зоопарку в 2003 році з глиняної цегли і стінами, облицьованими плитками "Кабанчик". Всередині будівлі встановлені чаші "Генуя" та інші оздоблення і обладнання, які "не відповідають сучасним вимогам гігієни і дизайну". В зоопарку також відзначили, що будівля не прилаштована для маломобільних груп населення. 

Від підрядників зоопарк просить перепланувати внутрішні приміщення відповідно до чинних норм, утеплити зовнішні стіни і покриття, обладнати чоловічий і жіночий санвузли (розраховані на п'ять людей) та одну кабіну для маломобільних групп. У будівлі побудують топкову, новий ґанок, змонтують каналізаційні труби, встановлять вентиляцію, бойлер та водогрійний конденсаційний котел. Загальна площа забудови складатиме 187,38 квадратних метра. 

Крім реконструкції туалету, фірма-переможець проведе озеленення прилеглої території. Біля туалету посадять газон з багаторічних трав, дерева і чагарники декоративних порід. Зокрема відвідувачі будуть милуватися зростаючими біля туалету липами, черешнями, яблунями, соснами та кленами. 

Пішоходні доріжки і майданчики викладуть із бетонної тротуарної плитки, дитячий майданчик покриють гумовою травмобезпечною плиткою. У цій зоні встановлять лави та урни, а на дитячому майданчику - ігрові гойдалки на пружині ("Конячка", "Жабеня", "Рибка", "Черепашка", "Слоник") та качалку-балансир. 

Аукціон запланований на 24 березня. Всі роботи мають завершити до 31 грудня 2021 року.

Як писав KHARKIV Today, в зоні "Світ узбережжя" Харківський зоопарк побудує туалет за 17 мільйонів гривень

Нагадаємо, в Харькове открыли туалет с аквариумом и щебетанием птиц. Всього на будівництво і реконструкцію будівель, приміщень, систем відеоспостереження і придбання атракціону для Центрального парку культури і відпочинку ім. Горького з міського бюджету в 2018 році виділили 79 мільйонів гривень. З цієї суми 5,6 мільйона гривень витратили на ремонт санвузла.

Простий текст

  • Не дозволено жодних HTML теґів.
  • Рядки й абзаци переносяться автоматично.
  • Адреси вебсторінок та адреси електронної пошти автоматично перетворюються у посилання.