Натисніть "подобається", щоб слідкувати за KHARKIV Today на Facebook

Назад, на карантин: ринкам в Україні знову заборонили працювати

Фото: Сергей Козлов / KHARKIV Today
Через недотримання карантинних правил ринки знову закрили.

Головний санлікар України заявив про зловживання органів місцевого самоврядування, які дозволили працювати ринкам в антисанітарних умовах.

З 14 квітня постанову №5 від 30 березня "Про протидію поширенню коронавірусної хвороби (Covid-19) в місцях торгівлі" скасовано. Отже, робота ринків під час карантину знову заборонена. Про це заявив заступник міністра охорони здоров'я, головний державний санітарний лікар Віктор Ляшко в ефірі програми "Свобода слова"

"Ми розуміли, чому ми дозволяємо відкривати ринки, оскільки це впливало на ціни, які були в супермаркетах, і це збільшувало доступність дешевших продуктів харчування. Протягом дії цієї постанови були виявлені зловживання органів місцевого самоврядування, коли вони повідкривали ринки в антисанітарних умовах. Ми маємо величезні порушення. Із 14 квітня мою постанову, яка прописувала умови, як відкривати ринки, буде визнано такою, що  втратила силу. Ми не будемо з цим працювати, здорового глузду немає. Як і з доступом до храмів. Чомусь ми думаємо, що пронесе", — сказав Ляшко.

Нагадаємо, 30 березня Віктор Ляшко підписав постанову, що дозволяє працювати ринкам за умови дотримання санітарних норм і правил.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як змінилися харківські ринки через карантин

Нагадаємо, робота продуктових ринків була заборонена відповідно до карантинних заходів, прийнятих Кабінетом міністрів для боротьби з пандемією коронавірусу в Україні.

Простий текст

  • Не дозволено жодних HTML теґів.
  • Рядки й абзаци переносяться автоматично.
  • Адреси вебсторінок та адреси електронної пошти автоматично перетворюються у посилання.