Натисніть "подобається", щоб слідкувати за KHARKIV Today на Facebook

"Народився в сорочці": в Харкові рятувальники витягли рибалку, який провалився під кригу

Фото: ГУ ГСЧС в Харьковской области
З сильним переохолодженням чоловіка доставили до лікарні "швидкої допомоги".

За словами рятувальників, виходити на лід в Харківській області ще рано.

У четвер, 10 грудня, на Петренківському ставку (Салтівське озеро, Немишлянський район) в Харкові рятувальники врятували чоловіка, який провалився під кригу. Про це KHARKIV Today повідомив помічник начальника ГУ Державної служби з надзвичайних ситуацій в Харківській області Ігор Лупандін.

За його словами, повідомлення на лінію "101" надійшло о 09.27, рятувальники прибули на місце максимум за сім хвилин. Їх викликали двоє чоловіків, які перебували поруч і кинулися допомагати потопаючому рибалці. Зробити це без спеціальних засобів їм не вдавалося.

Один із співробітників ДСНС взяв з собою рятувальну мотузку, підібрався по тонкій кризі до ополонки, прив'язав потопаючого рибалку до мотузки. Колеги рятувальника, які перебували на березі, потягнули мотузку і витягли чоловіка. З сильним переохолодженням його доставили до лікарні "швидкої допомоги".

За словами Лупандіна, рибалка "народився в сорочці".

ЧИТАЙТЕ ТАКЖЕ: Из горящей квартиры в центре Харькова спасли ребенка (Фото)

"В даний момент ще дуже небезпечно виходити на кригу. Для однієї людини товщина криги повинна бути мінімум сім сантиметрів, оптимально — десять. Зараз її товщина на водоймах Харківської області, в залежності від району, коливається від трьох до п'яти сантиметрів. Водночас, зараз немає багато снігу, крига практично прозора. І ви бачите в ній водорості. Це теж небезпечно, вони мають своє коріння, яке йде вгору, і вони замерзли в кризі, а це значить, що крига неміцна", — пояснив Лупандін.

У ДСНС розповіли, що за зиму 2018/2019 на водоймах потонули шестеро чоловік, з яких двоє — діти. Взимку 2019/2020 потонули восьмеро людей, зокрема, троє дітей.

KHARKIV Today раніше писав про те, що двоє підлітків з Лозової провалилися під кригу і загинули.

Простий текст

  • Не дозволено жодних HTML теґів.
  • Рядки й абзаци переносяться автоматично.
  • Адреси вебсторінок та адреси електронної пошти автоматично перетворюються у посилання.