Натисніть "подобається", щоб слідкувати за KHARKIV Today на Facebook

Напередодні важливої гри "Харківські соколи" отримали підсилення

Фото: Харьковские соколы
З харківськими баскетболістами почав працювати тренер з Литви.

"Харківські соколи" напередодні важливого матчу змінили головного тренера.

Перед домашньою грою проти миколаївського баскетбольного клубу "Харківські соколи" підписали контракт з новим головним тренером з Литви — 31-річним Ренатасом Куріліонокасом. Він вже приступив до роботи сьогодні, відразу після прильоту. Про це повідомив KHARKIV Today прессекретар БК "Харківські соколи" Юрій Коротун.

Куріліонокас тренував баскетбольні клуби Литви, Польщі та Казахстану, за десять років кар'єри він встиг попрацювати з кількома відомими тренерами. "Харківські соколи" сподіваються, що новий головний тренер допоможе їм досягати перемог.

"Так, молодий. Але вже десять років на високому рівні тренує. Це перший, напевно, випадок в баскетбольній лізі України, коли настільки молодий тренер. Вирішили кардинально змінити напрямок, тому що керівництво впевнене, що команда може досягати певних результатів, але поки цього не виходило", — пояснив Коротун.

Колишній тренерський склад — Олег Манойленко та Володимир Чурсін — поки залишаються в клубі, допомагають тренувати спортсменів. Чи будуть вони надалі брати участь в тренуваннях баскетболістів, поки невідомо, рішення залежить від головного тренера і президента.

Кілька останніх ігор "Харківські соколи" програвали. Так, 25 січня вони поступилися Запоріжжю, 16 січня — Дніпру.

Відзначимо, новому головному тренеру "Харківських соколів" Ренатасу Куріліонокасу — 31 рік, народився у Вільнюсі (Литва). Почав тренерську кар'єру в 2011 році з литовським баскетбольним клубом "Тракай", був помічником головного тренера. Головним тренером став в 2015 році, це була команда "Зейме". У 2016-2019 роках — помічник головного тренера "Астани", з 2017 по 2019 роки тренував національну збірну Казахстану (частину часу як помічник, частину — як головний тренер). З 2019 по 2020 рік прийшов на позицію помічника головного тренера в польський баскетбольний клуб "Легія". Зараз він тренує литовську "Йонаву".

Куріліонокас попрацював з відомими тренерами — Іліасом Папатеодору (Греція), Михайлом Карпенком (Росія), Костасом Флеваракісом (Греція), Емілем Райковичем (Казахстан) і Тане Спасевим (Македонія).

Крім нового головного тренера, до "Харківських соколів" прийшов баскетболіст Джервон Кейтрік Пресслі. Він підписав контракт з харківським баскетбольним клубом 19 січня. Пресслі — 28 років, вихованець американського університету Хемптон. За свою кар'єру він двічі приїжджав до України, грав за Запоріжжя (2018-2019 роки). Пресслі покликали о харківського клубу після того, як розірвали договір з одним з гравців.

Харьковские соколы
Фото: Джервон Пресслі

Відзначимо, "Харківські соколи" зустрінуться з "Миколаєвом" 31 січня, у неділю, о 16:00 (матч Суперліги) на полі Палацу спорту "Локомотив" (вулиця Велика Панасівська, 90).

Простий текст

  • Не дозволено жодних HTML теґів.
  • Рядки й абзаци переносяться автоматично.
  • Адреси вебсторінок та адреси електронної пошти автоматично перетворюються у посилання.