Натисніть "подобається", щоб слідкувати за KHARKIV Today на Facebook

На прощання з мером Харкова приїхали Бойко і Труханов

Фото: Сергей Козлов / KHARKIV Today
У театрі опери та балету проходить громадянська панахида.

У середу, 23 грудня, поховають Харківського міського голову Геннадія Кернеса.

Перед цим з п'ятим мером Харкова прощаються в Харківському національному театрі опери та балету. Серед тих, хто приїхав на громадянську панахиду — співголова партії "Опозиційна платформа — За життя", нардеп Юрій Бойко і мер Одеси Геннадій Труханов, який недавно одужав від коронавірусу.

"Пам'ять про нього буде жити в серцях харків'ян і люди, які оцінили правильно внесок його, подивіться, скільки людей прийшло, скільки людей приїхало з різних кінців країни і це данина пам'яті. Абсолютно правильно, що ті, хто його цінував, ті і приїхали", — сказав Юрій Бойко.

Нардеп поклав квіти до труни з Геннадієм Кернесом, поспілкувався з рідними, поговорив з мером Києва Віталієм Кличком, секретарем Харківської міськради Ігорем Тереховим, нардепом Вадимом Новинським і поїхав.

За словами Геннадія Труханова, мер Харкова був людиною з великим серцем.

"У цієї людини було багато чому вчитися, особливо, його чоловічому характеру і волі, волі до роботи, до життя. Це дійсно людина з великої літери. Для мене особливо було знаковим, це було практично рік тому, у мене був день народження в січні і Геннадій прилетів до мене на день народження. Він знайшов у собі сили і можливість прилетіти. Ці вчинки говорять про те, що це людина з великим серцем, підтверджував справами це своїми", — пояснив мер Одеси.

Нагадаємо, Геннадій Кернес помер в ніч на 17 грудня в берлінській клініці "Шаріте". Він лікувався від COVID-19 і не зміг здолати ускладнення після перенесеного захворювання. 23 грудня п'ятого мера Харкова поховають на Алеї почесних харків'ян на міському кладовищі №2.

Простий текст

  • Не дозволено жодних HTML теґів.
  • Рядки й абзаци переносяться автоматично.
  • Адреси вебсторінок та адреси електронної пошти автоматично перетворюються у посилання.