Натисніть "подобається", щоб слідкувати за KHARKIV Today на Facebook

На навіс для фонтану з мавпами в Харкові витратять майже 1,4 мільйони гривень

 Фото: Сергей Козлов/KHARKIV Today
Фонтан в саду Шевченко. Фото: Сергей Козлов/KHARKIV Today.
13 мавпам холодно взимку.

 На фонтан з мавпами вже витратили майже 51 мільйон гривень.

За 1 мільйон 370 тисяч гривень КП "Харківзеленбуд" хоче купити навіс для зберігання фонтану з мавпами. Аукціон має відбутися 13 жовтня. Відповідний тендер опублікований в системі державних закупівель "ProZorro", передає Харківський антикорупційний центр.

"Не дивлячись на те, що в тендерній документації йдеться про один навіс для фонтану з мавпами, в департаменті комунального господарства міськради запевняють, що в цю суму також входять навіси для інших фонтанів в саду Шевченка. Як зазначено в документації закупівлі, навіс призначений для зберігання фонтану з декоративними елементами від опадів у зимовий період", — розповіли  антикорупційники.

Вони з'ясували, що діаметр навісу повинен бути 17 метрів, а висота — 9,9 метра. Форму покриття навісу просять зробити зі спадаючим нахилом для стоку атмосферних вод. Конструкцію навісу потрібно зібрати з металевого каркаса.
 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Харкові запрацював найбільший в Україні круглий фонтан за 17 мільйонів гривень

У ХАЦ нагадали, на фонтан з мавпами в саду Шевченка витратили майже 51 мільйон гривень. Після того, як його відкрили, стало зрозуміло, що фонтан варто накривати навісом взимку.

Фонтан з 13 мавпами в саду Шевченка відкрили на День міста 23 серпня в минулому році.

Як писав KHARKIV Today, автором чотириярусної скульптури з мавпами і фонтаном в саду Шевченка став турецький скульптор Сукру Еренлер. 13 мавп він робив з весни 2019 року в майстерні в Анкарі.

Простий текст

  • Не дозволено жодних HTML теґів.
  • Рядки й абзаци переносяться автоматично.
  • Адреси вебсторінок та адреси електронної пошти автоматично перетворюються у посилання.