Натисніть "подобається", щоб слідкувати за KHARKIV Today на Facebook

На кордоні тепер можна вибрати обсервацію або самоізоляцію

Після великодніх свят Кабмін вніс зміни до постанови №211. Тепер обсервація необов'язкова, замість неї можна вибрати самоізоляцію.

Щоб не їхати на обсервацію, потрібно встановити в смартфоні спеціальний додаток.

Пропускний пункт "Гоптівка" щодня обслуговує до 500 осіб. Про це KHARKIV Today повідомив старший офіцер сектору з питань взаємодії із засобами масової інформації Держприкордонслужби Юрій Трубачов.

"Після великодніх свят нічого не змінилося. 500 осіб в обидві сторони — і на в'їзд, і на виїзд", — розповів офіцер.

Після свят уряд вніс зміни до постанови №211 "Про запобігання поширенню на території України гострої респіраторної хвороби COVID-19, викликаної коронавірусом SARS-CoV-2". Тепер обсервацію проходити необов'язково — прибулі громадяни можуть вибрати самоізоляцію, використовуючи додаток "Дій вдома". Бланк добровільної згоди на самоізоляцію тепер заповнювати необов'язково — достатньо завантажити в смартфон відповідну програму. Завантажити його можна і на самих пунктах пропуску — для цього на кабінах паспортного контролю розміщені стікери з QR-кодом.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Місце для обсервації — в "Рощі" чисте повітря і цілюща вода (фото)

Під час прикордонного контролю співробітники Державної прикордонної служби перевірятимуть інформацію, яку людина внесе в додаток.

Прикордонники рекомендують встановлювати додаток завчасно — так можна швидше перетнути кордон.

Якщо ж людина, яка прибула з-за кордону або з тимчасово окупованої території не хоче або не може встановити додаток, то його відправляють на примусову обсервацію.

Функціонування сервісу "Дій вдома" забезпечують Міністерство цифрової трансформації разом зі Службою безпеки України.

Доступ до інформації з програми можуть отримувати медпрацівники, установи Міністерства охорони здоров'я України, органи соцзахисту населення, Нацполіція і Нацгвардія.

Як повідомляв KHARKIV Today, на обсервації в області перебувають 23 людини, 19 з них - в санаторії "Роща". Всі вони почувають себе нормально.

Простий текст

  • Не дозволено жодних HTML теґів.
  • Рядки й абзаци переносяться автоматично.
  • Адреси вебсторінок та адреси електронної пошти автоматично перетворюються у посилання.