Натисніть "подобається", щоб слідкувати за KHARKIV Today на Facebook

Митрополит Онуфрій просить харків'ян молитися вдома у Великодню ніч

Фото: Сергій Козлов/KHARKIV Today
Митрополит Харківський і Богодухівський Онуфрій просить жителів Харківської області не ходити до храмів 18 і 19 квітня, а долучитися до літургії онлайн.

Митрополит Харківський і Богодухівський Онуфрій просить жителів Харківської області не ходити до храмів на Великдень, а долучитися до літургії онлайн.

Митрополит Онуфрій просить прихожан дотримуватися карантину. Про це він заявив на брифінгу в єпархіальному управлінні.

"На сьогоднішній час людство спіткала страшна біда — хвороба, яка називається коронавірус. Я закликаю наших віруючих людей — всіх, хто живе в Харкові і в Харківській області, прислухатися до заклику керівництва країни, до порад лікарів: у Великодню ніч залишатися вдома і там молитися. Всі богослужіння відбуватимуться в режимі он-лайн. Завдяки телевізійній та інтернет-трансляції ви всі будете брати участь у святі Пасхи Христової", — сказав Онуфрій.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Великдень в масці. Як живуть храми різних конфесій під час карантину

Митрополит уточнив: храми на Великдень, на Страсному тижні і на Світлій седмиці будуть відкриті, віруючі зможуть відвідати їх, але пускати будуть обмежену кількість людей.

В єпархії додали — освячувати великодні паски священики будуть на підприємствах, де печуть паски, на полиці магазинів їх виставлятимуть вже освяченими.

Як писав KHARKIV Today, у Великодню ніч на службу прихожан не пустять, але освятити великодній кошик вдасться, якщо дотримуватися правил.

Нагадаємо, 22 березня митрополит Онуфрій і священнослужителі єпархії пішли в хресний хід навколо Харкова проти коронавірусу.

Простий текст

  • Не дозволено жодних HTML теґів.
  • Рядки й абзаци переносяться автоматично.
  • Адреси вебсторінок та адреси електронної пошти автоматично перетворюються у посилання.