Натисніть "подобається", щоб слідкувати за KHARKIV Today на Facebook

Мітинг за російську мову в Харкові скінчився бійкою (ВІДЕО)

Андрей Лесик на митинге. Фото: Сергей Козлов/KHARKIV Today
лесик
"Національний корпус" розігнав представників партії ОПЗЖ, що вийшли на мітинг до облдержадміністрації.

"Національний корпус" розігнав представників партії ОПЗЖ, що вийшли на мітинг до облдержадміністрації.

Акція партії "Опозиційна платформа - За життя" скінчилась, не розпочавшись. Об 11.00 близько 30 представників партії вийшли до будівлі облдержадміністрації. Вони протестували проти нової редакції закону "Про освіту" і вимагали не закривати в Харкові російськомовні класи.

У той же час до ХОДА вийшли представники "Національного корпусу" та інших патріотичних організацій. Вони скандували "Чемодан! Вокзал! Росія!". Між представниками двох мітингів виникла сутичка. Оскільки проукраїнських мітингарів було приблизно вдвічі більше, вони почали відтісняти прихильників ОПЗЖ, в одного з них вирвали з рук телефон і кинули на тротуар.

У сутичку втрутилися поліцейські, вони взяли в кільце прихильників ОПЗЖ. Якоїсь миті було розпорошено перцевий газ, постраждали кілька людей, опік роговиці отримали кореспонденти каналу "СТБ" Марія Малевська та Олександр Бринза, вони викликали "швидку".

У цей час співробітники поліції посадили учасників мітингу за російські школи до спецавтобусів та вивезли з місця подій.

Читайте також: Райнін не прийде мітингувати з Лесиком під стіни Харківської облдержадміністрації

"Жодних проблем немає між українцями. Але коли сюди прийдуть проросійські активісти - буде біда. Ми патріоти, виступаємо за те, щоб громадяни України мали право говорити будь-якою мовою. Але ніхто не має права виступати проти єдиної державної мови, це все буде припинятися. Ми не проти російської мови, ми проти того, щоб вона ставала другою державною", - заявив учасник мітингу Валентин Бистріченко

Мітингарі під час сутички понівечили клумбу біля облдержадміністрації. 

Простий текст

  • Не дозволено жодних HTML теґів.
  • Рядки й абзаци переносяться автоматично.
  • Адреси вебсторінок та адреси електронної пошти автоматично перетворюються у посилання.