Натисніть "подобається", щоб слідкувати за KHARKIV Today на Facebook

Міськрада дозволила сама собі проводити сесії без Кернеса

Фото: Сергей Козлов / KHARKIV Today
Для цього депутати внесли зміни до регламенту. Відповідне рішення прийняли на сесії міськради.

Зміни до регламенту передбачають обрання головуючого або президії на випадок відсутності міського голови на першій сесії.

2 грудня на 38 сесії Харківської міської ради 7 скликання прийняли рішення про внесення змін до регламенту Харківської міськради. Підтримали проєкт "Про внесення змін до регламенту Харківської міськради" 53 депутати, проти нього проголосували 7, утрималися — 2.

Проти прийняття рішення висловився позафракційний депутат Ігор Черняк, який назвав ініціативу внести зміни в регламент міськради маніпуляцією, оскільки вона була озвучена після оголошення результатів виборів. Він пояснив: проєкт передбачає обрання головуючого або президії в разі відсутності на момент сесії міського голови, що є незаконним, оскільки не передбачено законом "Про місцеве самоврядування".

Секретар міськради Олександр Новак заявив, що прийняття проєкту закону не порушить — положення законів міняти не збираються, сьогодні лише визначають порядок проведення першого пленарного засідання депутатів нового скликання.

"Це робите ви (прим. — маніпулюєте). Забуваєте інші частини, передбачені в цій статті. Порядок проведення першої сесії визначається регламентом міськради. Пропозиції нормують положення проведення першої сесії. Якщо рада скликається за пропозицією певної частини депутатів, то саме депутати визначають, хто відкриває сесію, а на пленарному засіданні обирається головуючий. Ми ні в якому разі не змінюємо положення законів, коли зареєстрований голова. Ми визначаємо порядок проведення першої сесії міськради. Більше нічого не передбачено", — сказав Новак.

Пропозицію Черняка підтримали дев'ять депутатів, проти проголосували — два. Після більшістю голосів прийняли в цілому проєкт про зміну регламенту міськради.

Простий текст

  • Не дозволено жодних HTML теґів.
  • Рядки й абзаци переносяться автоматично.
  • Адреси вебсторінок та адреси електронної пошти автоматично перетворюються у посилання.