Натисніть "подобається", щоб слідкувати за KHARKIV Today на Facebook

Міністр оборони пообіцяв безперебійну роботу КБ ім. Морозова

Контракт на виробництво озброєння уклали минулого року.

Цього року українська армія чекає поставку військової продукції на суму понад 10 мільярдів гривень.

Укладені в 2020 році контракти дозволять Збройним силам України отримати в цьому році 10 мільйонів штук боєприпасів, 3300 ракетно-артилерійських систем, 2700 приладів розвідки і спостереження, понад 320 автомобілів, понад 60 бронетранспортерів і броньованих машин, близько 40 безпілотних авіаційних комплексів, а також шість літаків. Про це повідомив міністр оборони Андрій Таран.

"Слід враховувати, що виробництво озброєння має тривалий виробничий цикл, приміром, ті ж високотехнологічні комплекси виготовляються більш одного року. Профінансувавши і уклавши ще в минулому році контракти на суму понад 10 мільярдів гривень, ми забезпечили партнерів обіговими коштами, що, своєю чергою, з початку року гарантувало безперебійну роботу десятків підприємств оборонно-промислового комплексу, серед яких, наприклад, ДККБ "Луч", ДП ХКБМ ім. Морозова, ДП "Іскра" та інші", — пояснив Андрій Таран.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Харківському КБ ім. Морозова пообіцяли держзамовлення на виробництво БТР

У Міноборони додали, протягом 2021 року українська армія буде отримувати нову і модернізовану зброю відповідно до певної і узгодженої необхідності за передбаченим державним бюджетом фінансуванням.

Простий текст

  • Не дозволено жодних HTML теґів.
  • Рядки й абзаци переносяться автоматично.
  • Адреси вебсторінок та адреси електронної пошти автоматично перетворюються у посилання.