Натисніть "подобається", щоб слідкувати за KHARKIV Today на Facebook

"Ми дізнаємося, скільки разів за 43 роки ремонтували Ан-26", — Олексій Кучер

Олексій Кучер розповів про попередні результати роботи урядової комісії на чолі з віце-прем'єром Олегом  Уруським.

Голова Харківської обласної державної адміністрації Олексій Кучер вказав на необхідність залучення до відповідальності винних в аварії військово-транспортного літака Ан-26 і загибелі 26 курсантів та офіцерів.

"Нам необхідно знайти винних і притягнути їх до відповідальності. Безумовно, вони є", — заявив глава Харківської ОДА в ефірі "5 каналу" увечері 29 вересня.

Олексій Кучер нагадав, що він є членом урядової комісії на чолі з віце-прем'єром Олегом Уруським,  яка повинна з'ясувати обставини авіакатастрофи. У вівторок Уруський був у Харкові з робочим візитом, щоб провести засідання цієї комісії.

"Ми були на місці події, спілкувалися з керівництвом університету, слідчими ДБР, заслуховували представників комісії Міноборони і військових прокурорів", — розповів Олексій Кучер.

За словами голови ХОДА, фахівці, залучені до розслідування, провели серйозну роботу, щоб встановити всі обставини аварії літака.

"Те, що я сьогодні почув, дозволяє сподіватися на те, що ми зможемо почути основні версії, які будуть відпрацьовуватися, найближчим часом", — зазначив голова ХОДА.

Олексій Кучер повідомив, що урядова комісія має доступ до великого обсягу інформації, за винятком матеріалів досудового розслідування.

"Виключно у слідчого є можливість приймати рішення щодо відкриття цих матеріалів. В тому обсязі, який він вважає за можливе, — пояснив очільник області. — Ми заслухали експертів комісії Міністерства оборони. Віце-прем'єр запросив повний аналіз. І ми дізнаємося, скільки разів за 43 роки ремонтували цей літак, хто його ремонтував, аж до конкретних прізвищ. Чому приймалися ті чи інші рішення, які деталі були замінені, коли був запланований наступний ремонт".

Простий текст

  • Не дозволено жодних HTML теґів.
  • Рядки й абзаци переносяться автоматично.
  • Адреси вебсторінок та адреси електронної пошти автоматично перетворюються у посилання.