Натисніть "подобається", щоб слідкувати за KHARKIV Today на Facebook

Мешканка Харківської області просить Зеленського оплачувати комуналку в період карантину із держбюджету

Ілюстративне фото: Сергій Козлов / KHARKIV Today
Екс-кандидатка в народні депутати вважає, що на період карантину держбюджет повинен допомогти всім українцям.

Мешканка Лозової підкреслює: через карантин багато хто залишився без роботи, а заощаджень у багатьох сім'ях просто немає. Людям доводиться вибирати між оплатою комуналки і покупкою їжі.

Президента України Володимира Зеленського просять оплатити комунальні платежі українців під час карантину за рахунок державного бюджету. Відповідне звернення від імені жительки Лозової Тетяни Лазуренко опубліковано на сайті президента.

Автор звернення нагадала про введення карантинних обмежень в Україні з "фактичною зупинкою будь-якої ділової активності", закриттям кордонів, зупинкою роботи громадського транспорту, що змусило українців залишатися вдома і поставило під питання їх заробіток.

"Останніми днями все ширше починає застосовуватися практика примусової ізоляції громадян України в своїх будинках і квартирах рішенням влади різних рівнів. У зв'язку з цим нагадуємо Вам, що для величезної кількісті сімей можливість виходити на вулицю і на оплачувану роботу рівносильно виживанню! У більшості громадян України відсутні достатні заощадження для того, щоб пережити карантин ", — поскаржилася заявниця.

Єдиним виходом жінка бачить допомогу від держави. На її думку, оплата комунальних платежів з держбюджету дозволить українцям вижити в період карантину.

"Вимагаємо для зменшення наслідків вимушеної ізоляції українських громадян здійснити оплату комунальних платежів в період карантинних заходів за рахунок державного бюджету. Вважаємо, що це хоч трохи зменшить негативні соціальні наслідки, а багато сімей не поставить перед вибором: жити з електрикою і водопроводом,чи  життєво необхідними ліками або їжею ", — підсумувала вона.

Відзначимо, електронна петиція, адресована Президенту України, буде розглянута, якщо набере 25 тисяч підписів за три місяці з дня публікації. На сьогоднішній день петицію Тетяни Лазуренко підтримали 116 чоловік.

Нещодавно Тетяна Лазуренко балотувалася на 179-му виборчому окрузі, де проходили дострокові вибори до Верховної Ради.

Простий текст

  • Не дозволено жодних HTML теґів.
  • Рядки й абзаци переносяться автоматично.
  • Адреси вебсторінок та адреси електронної пошти автоматично перетворюються у посилання.