Натисніть "подобається", щоб слідкувати за KHARKIV Today на Facebook

Мешканців Харкова та області просять розрахуватися за газ

Фото: Сергей Козлов / KHARKIV Today
Споживачі "блакитного палива" погано платять за рахунками.

Більше півмільйона гривень від загального боргу за газ у 2 мільярди 205 млн гривень — поточна заборгованість.

Станом на 1 жовтня борг побутових споживачів "блакитного палива" в Харкові і області становить 2 мільярди 205 млн гривень. Це всього на 55 тисяч гривень менше, ніж станом на 1 жовтня минулого року. Про це повідомив директор компанії "Харківгаззбут" Павло Тиндик.

"Ми розуміємо, що є кілька складових боргу: мова йде про норми споживання, які змінювалися, а чіткої політики держави щодо цих норм не було, і приведення обсягів споживання до стандартних умов. У загальному обсязі таких боргів більше третини. Але при цьому 530 мільйонів гривень — це поточна заборгованість, прострочена понад місяць і більше", — пояснив він.

 ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Тарифи на "комуналку" буде встановлювати місцева влада

За словами Тиндика, компанія враховує те, що зараз у багатьох людей через карантин погіршився фінансовий стан, але це не привід не оплачувати борги.

"Ми готові до діалогу, але давайте разом розбирати цю проблему, адже мова йде про великі гроші, які на даний момент дуже необхідні компанії. По суті, ми заздалегідь за свої кошти купуємо для населення газ, поставляємо його в надії, що споживачі нам повернуть гроші. Але, на жаль, деякі з них вважають, що за газ платити не треба", — розповів директор "Харківгаззбуту".

Він додав, зараз компанія передала до судів 2400 справ, щоб стягнути 37 мільйонів гривень. "Харківгаззбут" отримав на свою користь рішення по 2,2 тисячам справ на 22 мільйони гривень, з них на сьогодні стягнуто 1 мільйон 700 тисяч гривень.

Нагадаємо, в Харкові почали підключати опалення в житлових будинках. У мерії запевняють, що суми в платіжках в середньому знизяться на 200 гривень.

Простий текст

  • Не дозволено жодних HTML теґів.
  • Рядки й абзаци переносяться автоматично.
  • Адреси вебсторінок та адреси електронної пошти автоматично перетворюються у посилання.