Натисніть "подобається", щоб слідкувати за KHARKIV Today на Facebook

Харківська комуналка в собаках — мальтійською болонкою можна оплатити опалювальний сезон (інфографіка)

болонка
Якщо продати одну таку собачку, можна забезпечити себе газом, водою і електрикою на всю зиму.

Редакція KHARKIV Today перевірила пораду народного депутата від "Слуги народу" Євгенія Брагаря продати собаку елітної породи, щоб погасити борг за комунальні послуги.

У грудні комунальні послуги обійшлися середньостатистичному домогосподарству в Харківській області в 2182,6 гривень. Таку інформацію дає Головне управління статистики. Ця сума включає всі послуги, в тому числі електроенергію. Зрозуміло, у всіх жителів області ця сума різна, рахунки за комуналку в однокімнатній квартирі і двоповерховому особняку дуже відрізняються, але ми взяли за основу середній показник.

Як ми рахували ціни на собак?

Оскільки парламентарій радив продавати тільки собак елітних порід, ми проаналізували ціни на цуценят, які мають документи Кінологічної спілки України. Дорослих собак популярних порід продають вкрай рідко, тому їх вартість нерелевантна.

Вартість породистого цуценяти залежить від титулованих батьків. В інфографіку вказана стартова ціна.

 

инфографика_собаки

Ми вибрали собак найпопулярніших серед харків'ян порід (за частотою оголошень на спеціалізованих сайтах).

Комуналка в болонках

Тим часом борги за газ у споживачів в Харківській області зростають. За даними Головного управління статистики, станом на грудень споживачі не доплатили за блакитне паливо 2 мільярди 707 мільйонів гривень. З вересня борг зріс на 300 мільйонів. Клієнтам облгазу знадобилося б 270 тисяч 700 цуценят мальтійських болонок, щоб розплатитися з боргами.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В "Нафтогазе" призвали не продавать собак за долги

За тепло і гарячу воду харків'яни заборгували ще більше - 3 мільярди 302 мільйони, що в болоночному еквіваленті дорівнює 330 тисячам 200 цуценятам.

За воду споживачі повинні трохи більше 500 мільйонів (50 тисяч цуценят мальтійських болонок), приблизно стільки ж - за електроенергію. А ось для того, щоб розрахуватися з боргами за вивезення сміття, харків'янам довелося б "всього" 13 тисяч 300 цуценят цієї елітної породи.

 

Простий текст

  • Не дозволено жодних HTML теґів.
  • Рядки й абзаци переносяться автоматично.
  • Адреси вебсторінок та адреси електронної пошти автоматично перетворюються у посилання.