Натисніть "подобається", щоб слідкувати за KHARKIV Today на Facebook

Мерів просять терміново призначити сесії і виділити гроші на боротьбу з COVID

До міських, селищних та сільських голів звернувся секретар Ради національної безпеки і оборони України.

На сесіях просять виділити гроші на боротьбу з коронавірусом.

Секретар Ради національної безпеки і оборони України Олексій Данілов звернувся у відкритому листі до голів і депутатів новообраних місцевих рад з проханням невідкладно провести сесії. Про це повідомили на сайті Ради нацбезпеки і оборони України.

"З метою об'єднання і консолідації зусиль в боротьбі з пандемією вкрай важливим є невідкладне проведення сесій місцевих рад, на яких має бути розглянуто питання подолання негативних наслідків поширення COVID-19 в кожній області, кожному районі, місті, селищі, селі", — підкреслив Данілов.

Вибори 25 жовтня Данілов назвав одним з найважливіших кроків на шляху України до розвитку місцевого самоврядування. Всього обрали 43 122 депутати різних рівнів.

Секретар РНБО нагадав, що регіони отримали широкі повноваження і можливості для реалізації економічних, соціальних і безпечних програм, разом з тим — зобов'язання. Тому новообрані голови і депутати повинні подбати про безпеку і здоров'я населення, зокрема, приймати рішення по боротьбі з коронавірусом.

"Переконаний, що ви отримаєте всебічну підтримку своїх дій з боку жителів ваших громад, а загрози будуть подолані спільно — як існуючі, так і потенційні", — зазначив Данілов.

Як писав KHARKIV Today, 2 грудня Харківська міська територіальна а виборча комісія призначила першу сесію міської ради восьмого скликання на середу, 9 грудня. Харківського міського голови Геннадія Кернеса досі немає в місті, проте депутати міськради минулого скликання змінили регламент, який дозволяє проводити першу сесію без нього.

Депутати Харківської обласної ради зберуться на першу сесію 11 грудня, в п'ятницю. Таке рішення прийняла Харківська обласна територіальна виборча комісія 30 листопада.

Простий текст

  • Не дозволено жодних HTML теґів.
  • Рядки й абзаци переносяться автоматично.
  • Адреси вебсторінок та адреси електронної пошти автоматично перетворюються у посилання.