Натисніть "подобається", щоб слідкувати за KHARKIV Today на Facebook

Мер, нардепи, депутати міськради та облради: хто займався "гречкосійством" в Харківській області

пакети Кернес Ярославський
пакеты Кернес Ярославский
"Гречкосійством" під час карантину займалися мер Харкова Геннадій Кернес, більша частина нардепів-мажоритарників від Харківської області, не менше 10 депутатів міськради і 13 депутатів облради.

Інформацію про "гречкосійство" шукали на новинних сайтах і на особистих сторінках політиків в соціальних мережах за період з 12 березня по 1 червня 2020 року.

Під час карантину від імені мера Харкова Геннадія Кернеса і бізнесмена Олександра Ярославського роздавали іменні пакети з продуктами. Як пише рух ЧЕСНО, "гречкосійством" займалася також більша частина нардепів-мажоритарників від Харківської області, не менше 10 депутатів міськради та 13 — облради.

Інформацію про "гречкосійство" шукали на новинних сайтах і на особистих сторінках політиків в соціальних мережах за період з 12 березня по 1 червня 2020 року.

"Карантин для запобігання поширенню COVID-19 Кабмін ввів навесні 2020 року. І деякі політики в цей період стали вдаватися до "гречкосійства", щоб підвищити власні рейтинги і рейтинги своїх політичних партій перед місцевими виборами, які мають відбутися вже восени", — йдеться в матеріалі.

Волонтерський рух по розвезенню іменних пакетів Кернеса-Ярославського очолив голова харківського осередку партії "Національний корпус" Костянтин Немічев. KHARKIV Today брав участь в одному з таких "актів доброї волі" разом з учасниками цієї організації.

Якщо говорити про нардепів, то в "гречкосійстві" на території Харківської області були помічені депутати Верховної Ради від "Європейської солідарності" Ірина Фриз та Софія Федина, член ОПЗЖ Олександр Фельдман, позафракційний Дмитро Шенцев, "слуги народу" Марія Мезенцева, Дмитро Одарченко, Олександр Бакумов, Дмитро Любота, Олександр Литвинов, Олексій Красов, а також самовисуванка Юлія Світлична.

Що стосується депутатів міської ради, то тут мова йде, перш за все, про представників партії Кернеса "Довіряй ділам" Ігоря Аріху, Юрія Медведєва, Ігоря Терехова, Олександра Лобановського, депутата фракції "Центр" (кол. — "Солідарність") Володимира Полозкова, лідера "Нашого краю" Андрія Колоса. Крім того, експерти руху "Чесно" назвали імена депутатів фракції "Самопоміч" Сергія Могили і Наталії Коваленко, які привозили до інфекційної лікарні засоби індивідуального захисту.

"Є потреба у медичних установ. На жаль, на кошти обласного бюджету, навіть не міського, ми вплинути не могли як депутати міськради. На жаль, наша держава не працює так, щоб забезпечити повністю всі потреби. В умовах загальносвітової пандемії коронавірусу нормально, коли люди своїми силами допомагають в тих питаннях, в яких є гостра потреба. У нас були акумульовані благодійні гроші, які ми вирішили витратити саме на це. Як ми бачимо, в обласній лікарні зараз патова ситуація, і, можливо, вона була б набагато гіршою, якби не люди, які допомагали лікарням засобами захисту", - повідомила KHARKIV Today депутатка Наталія Коваленко.

В обласній раді серед "гречкосіячів" помітили депутатів від "Відродження" Ганну Кузнєцову, Сергія Чернова, Володимира Скоробагача, Дениса Дорожкіна, позафракційного Максима Колінька, "опоблоківців" Андрія Каратуманова, Дмитра М'якого, Микиту Шенцева, позафракційних Анатолія Русецького, Анатолія Гацько, Ольгу Львову , Вісхана Іслямова, депутатів фракції "Наш край" Володимира Горбатовського і Олександра Гусарова.

Простий текст

  • Не дозволено жодних HTML теґів.
  • Рядки й абзаци переносяться автоматично.
  • Адреси вебсторінок та адреси електронної пошти автоматично перетворюються у посилання.