Натисніть "подобається", щоб слідкувати за KHARKIV Today на Facebook

Медики просять провести конкурс в лікарні, в якій лікують хворих COVID-19

Фото: KHARKIV Today/Сергей Козлов
Ірина Пирогова сама восени перехворіла коронавірусом.

Медики просять провести конкурс в "чорнобильській" лікарні, перепрофільованій для лікування COVID-19.

Співробітники Обласного диспансеру радіаційного захисту не хочуть, щоб в конкурсі брали участь люди, які не мають відношення до медицини.

Один із форпостів боротьби з коронавірусом в Харківській області, який відкривали для хворих буквально силою, чекає конкурс на призначенням директора. Довгі роки тут керує Ірина Пирогова. Після перепрофілізації в колишній Чорнобильській лікарні так і не відбувся конкурс. Зараз, кажуть медики, з'являється інформація, що в конкурсі хочуть брати участь люди, далекі від медицини.

"Колектив лікарів вважає, що саме Ірина Пирогова є гідним кандидатом на посаду директора", — говорять співробітники "чорнобильської" лікарні.

Вони звернулися до депутатів Харківської обласної ради з проханням взяти питання під контроль. Лікарня почала приймати пацієнтів з коронавірусом 22 червня. Тоді її довелося брати штурмом, щоб проїхали перші "швидкі": чорнобильці не пропускали машини. Аби не допустити працювати з COVID-19, тоді звільнилися 98 медиків, зокрема 24 лікарі. З 22 червня в лікарні проліковано 1500 осіб з коронавірусом, заново прийшли на роботу 122 медики, зокрема 35 лікарів.

Простий текст

  • Не дозволено жодних HTML теґів.
  • Рядки й абзаци переносяться автоматично.
  • Адреси вебсторінок та адреси електронної пошти автоматично перетворюються у посилання.