Натисніть "подобається", щоб слідкувати за KHARKIV Today на Facebook

Майже 2% українців вважають Кернеса політиком року

Фото: KHARKIV Today
У рейтингу політиків Харківський мер зайняв 9-е місце.

1,9% українців вважають Геннадія Кернеса політиком року.

Про це говорять результати опитування, проведеного фондом "демократичні ініціативи" разом з Київським міжнародним інститутом соціології.

Вчені провели дослідження з 5 до 13 грудня 2020 го року, коли Геннадій Кернес ще був живий. Вони опитали 2004 чоловік у всіх областях України, крім окупованих територій. Статистична похибка не перевищує 3,3%.

Більшість опитаних назвали кращим політиком року президента України Володимира Зеленського (14%). Втім, його ж велика частина визнала найбільшим невдахою (28%).

Друге місце народних симпатій і антипатій отримав експрезидент Петро Порошенко. Кращим його назвали 9,2% респондентів, гіршим — 13,8%.

рейтинг

Серед мерів міст головним політиком і головним невдахою названий Київський міський голова Віталій Кличко. Він займає 6-е місце в загальному рейтингу політиків року. Відразу за ним йде мер Львова Андрій Садовий. Зазначимо, що у нього — великий розрив між кількістю симпатиків і противників. 2,6% вважають його найкращим, і тільки 0,4% — невдахою.

У Геннадія Кернеса, який в рейтингу успішних політиків розмістився між Дмитром Разумковим і Сергієм Притулою, співвідношення симпатій і антипатій приблизно однаково: 1,9: 1,2.

Нагадаємо, Геннадій Кернес помер від ускладнень коронавірусу 17 грудня. Його поховають 23 грудня на Алеї почесних харків'ян на 2-му міському кладовищі.

Простий текст

  • Не дозволено жодних HTML теґів.
  • Рядки й абзаци переносяться автоматично.
  • Адреси вебсторінок та адреси електронної пошти автоматично перетворюються у посилання.