Натисніть "подобається", щоб слідкувати за KHARKIV Today на Facebook

Марихуана в баку і бабуся-контрабандистка: Слобожанська митниця представила ТОП-10 порушень

Ловити порушників допомагали службові собаки.

Слобожанська митниця Держмитслужби України склала список найбільш резонансних порушень митного законодавства у 2020 році.

Порушники намагалися провезти через "Гоптівку" наркотики в машинах, ноутбуці, печі та пляшках, ховали незадекларовані мільйони і медичні прилади.

Перше місце відвели чоловікові, який намагався провезти в паливному баку майже 20 кілограмів марихуани. Це сталося напередодні Різдва в пункті пропуску "Гоптівка", машина їхала з України до Росії по зеленому коридору.

наркотики

"У паливному баку за допомогою службового пса митниці Ів Сен Лорана було виявлено вакуумні поліетиленові пакети в кількості 66 штук з марихуаною вагою 19,3 кілограма", — пояснили в митниці.

На другому місці — аналогічна історія. Цього разу до паливного баку сховали 12,2 кілограма марихуани. Напередодні Водохреща легковий автомобіль їхав з України до Росії, зупинився на "Гоптівці". Поки митники його оглядали, спрацював службовий пес фокстер'єр Арчі. Виявилося, що порушники розфасували наркотики до 55 поліетиленових пакетів і сховали їх в баку.

наркотики

Третє місце зайняли мати з дочкою, які заховали прямо на собі сто приладів біорезонансної терапії "Life Balance".

"Жінки сховали прилади під верхній одяг і мали неприродно пишний вигляд", — відзначили в Слобожанській митниці.

Крім приладів, жінки намагалися незаконно переправити дроти, металеві пластини, плати, блоки живлення, проводи з виходом USB. Їх виявили в особистих речах, манежі для немовлят і автомобілі порушниць. Вилучене митники оцінили в 1,5 мільйона гривень.

наркотики

Наступні порушення в ТОП — спроби провезти важкий наркотик метадон в електропечі Saturn, марихуану в пластикових пляшках і під ноутбуком, півмільйона незадекларованих російських рублів. Окреме місце займає пенсіонерка з наркотиками.

71-річна жінка їхала в пасажирському автобусі до Росії. На "Гоптівці" службовий пес Арчі зреагував на неї, митники почали оглядати особисті речі. У внутрішніх кишенях кофти знайшли дві пляшки з наркотиками вагою 430 грамів, які були загорнуті в поліетилен.

У Слобожанській митниці закликали всіх, хто перетинає кордон, дотримуватися вимог митного законодавства України.

Простий текст

  • Не дозволено жодних HTML теґів.
  • Рядки й абзаци переносяться автоматично.
  • Адреси вебсторінок та адреси електронної пошти автоматично перетворюються у посилання.