Натисніть "подобається", щоб слідкувати за KHARKIV Today на Facebook

Літак із Уханя з українцями на борту взяв курс на Харків

Фото: KHARKIV Today
Аэропорт
В аеропорту "Харків" на українців чекають "швидкі" і рятувальники.

Через сильний туман борт не може приземлитися в аеропорту.

Боїнг-737, який вчора вилетів з китайського Уханя, взяв курс на Харків. В аеропорту чергують кілька екіпажів "швидкої" допомоги, машини Держслужби з надзвичайних ситуацій, поліція, автомобіль хіміко-радіологічної лабораторії.

Борт, що належить українському лоукостеру Sky Up, повинен був приземлитися в аеропорту Бориспіль — так зазначено в маршруті. Але, вилетівши вчора з Алмати (після дозаправки), борт сьогодні вранці змінив курс — в районі Кривого Рогу різко розвернувся на Харків.

Туман у Харкові дуже щільний. Крім того, в аеропорту скасували семигодинний рейс Харків-Київ і на дві години перенесли рейс до Стамбула.

Нагадаємо, українців з китайської провінції Ухань, де вирує епідемія коронавірусу, не могли довго евакуювати: рейс постійно відкладався. 20 лютого лікарі допустили на борт 73 людини, в тому числі 48 громадян України і 29 громадян Норвегії, Ізраїлю, Білорусі, Іспанії, Чорногорії, Аргентини та ін.

В аеропорту Ухань в літаку українців зустрічали медики.

"Літак забере 48 українських і 29 іноземних громадян. Ті, хто потрапили в епіцентр спалаху хвороби, зможуть вилетіти з Китаю. На борту досвідчена команда медиків. Упевнений, переліт буде комфортним і спокійним", — повідомляв напередодні секретар РНБО Олексій Данилов.

Нагадаємо, від коронавірусу вже померло 2128 людей, одужало  — 16447.

 

Простий текст

  • Не дозволено жодних HTML теґів.
  • Рядки й абзаци переносяться автоматично.
  • Адреси вебсторінок та адреси електронної пошти автоматично перетворюються у посилання.