Натисніть "подобається", щоб слідкувати за KHARKIV Today на Facebook

Лісгосп в Харківській області можуть оштрафувати на дев'ять мільйонів гривень

Лісгосп у Чугуївському районі хочуть зобов'язати заплатити дев'ять мільйонів гривень за незаконну вирубку дерев.

Господарський суд Харківської області зобов'язав лісгосп заплатити збитки за незаконну вирубку дерев, однак той не виконав рішення.

З лісогосподарського підприємства Чугуївського району хочуть стягнути дев'ять мільйонів гривень. Відповідне кримінальне провадження відкрила Харківська обласна прокуратура, оскільки лісгосп не виконав вимогу суду.

"Відповідно до судового рішення від червня 2020 року лісогосподарське підприємство Чугуївського району зобов'язане відшкодувати вищевказаний збиток, нанесений в результаті протиправної діяльності останнього. Не дивлячись на фінансову можливість, судове рішення так і не виконано", — пояснили в Харківській обласній прокуратурі.

Слідчі порушили кримінальне провадження за ч. 3 ст. 382 (невиконання судового рішення, що заподіяло істотну шкоду державі) Кримінального кодексу України.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: За вирубку дерев на півмільйона гривень судитимуть сімох жителів Харківської області

Відзначимо, згідно Реєстру судових рішень, позапланову перевірку в Чугуєво-Бабчанському лісгоспі проводила Державна екологічна інспекція з 30 липня по 12 серпня 2019 року. Господарський суд Харківської області встановив, що перевірка була законною.

Інспектори виявили на території лісгоспу самовільні вирубки дубів. Всього незаконно вирубали 544 дуби в Кочетоцькому і Тетлізькому лісництвах Чугуєво-Бабчанського лісгоспу.

Співробітники Держекоінспекції внесли інформацію про незаконні вирубки до актів перевірки та підрахували суму збитку, вона склала 9 219 509,02 гривні. Потім до лісгоспу направили претензії, однак збиток не відшкодували.

Суд погодився з тим, що лісгосп не забезпечив належну охорону дерев і допустив вирубку на дев'ять мільйонів гривень. Тому позов прокуратури про стягнення шкоди повністю задовольнив.

Простий текст

  • Не дозволено жодних HTML теґів.
  • Рядки й абзаци переносяться автоматично.
  • Адреси вебсторінок та адреси електронної пошти автоматично перетворюються у посилання.