Лікарі дозволяють Кернесу їхати до Харкова

Син Кернеса для чогось порівняв одужання батька з виношуванням дитини.

Син Кернеса говорить, що Геннадій Адольфович вже сам проявляє ініціативу і періодично виходить на зв'язок з близькими людьми.

Харківський міський голова Геннадій Кернес засмутився, що набрав мало голосів виборців і хоче повернутися до Харкова до першої сесії міськради нового скликання. Лікарі вже дозволяють йому їхати. Про це повідомляє "Страна" з посиланням на сина мера Харкова Даниїла Привалова.

"Ми плануємо, що батько повернеться до Харкова до 20 грудня. У мене немає ні краплі сумнівів у цьому. У нас є ще майже місяць на підготовку, багато часу. Лікарі дозволили йому їхати. Поки немає ніяких передумов до того, що цього не відбудеться", — розповів Привалов.

За словами Даниїла Привалова, він розмовляє з батьком раз на тиждень. Реабілітація Геннадія Кернеса після хвороби займає багато часу і він йде на поправку. Також син чогось порівняв одужання батька з виношуванням дитини.

"Батько розмовляє, почувається добре, йде планове лікування, але воно тривале. Я з ним раз на тиждень говорю по відеозв'язку. Поліпшення стану є, але повне одужання — це питання часу. Навіть якщо дев'ять чоловіків пересплять з однією жінкою, вона все одно народить через 9 місяців, а не раніше. Лікарі намагаються знизити обсяг його комунікацій заради якнайшвидшого одужання. Але він сам вже проявляє ініціативу і періодично виходить на зв'язок з близькими людьми", — розповів син Геннадія Кернеса.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Судні дні. Чому Харківська міськрада не може зібратися на сесію?

Також Даниїл Привалов повідомив, що Кернес "був радий перемозі на виборах. Але засмутився, що набрав замало відсотків голосів".

"Соціологія показувала під 80%. Але це зрозуміло, тому що два місяці через хворобу батько не виходив на зв'язок, не комунікував з городянами. Але незабаром це зміниться", — розповів син Геннадія Адольфовича.

Нагадаємо, в останній раз мера Харкова бачили на публіці в День міста, 23 серпня 2020 року. 10 листопада харків'янам показали фотографію Кернеса з "Шаріте". Фото опублікував друг Кернеса — бізнесмен Павло Фукс. Воно було поки першим і останнім за весь час перебування Геннадія Адольфовича на лікуванні в Німеччині.

15 вересня стало відомо, що міський голова знаходиться в реанімації хірургічного відділення лікарні №17, якою керує його друг Дмитро Черепов. Наступного дня літак Bombardier Challenger авіакомпанії FAI rent-a-jet, яка спеціалізується на транспортуванні хворих, вилетів з Харкова до Берліна. Повідомлялося, що мера госпіталізували до клініки "Шаріте".