Натисніть "подобається", щоб слідкувати за KHARKIV Today на Facebook

Кучер запропонував шукати хабарників в мерії і ХОДА

сессия облсовета Кучер. Фото: Сергей Козлов / KHARKIV Today
сессия облсовета Кучер. Фото: Сергей Козлов / KHARKIV Today
Голова Харківської ОДА запропонував правоохоронцям перевірити діяльність обладміністрації та Харківської міськради.

Голова Харківської ОДА Олексій Кучер закликав боротися з корупцією, зокрема - в органах влади та місцевого самоврядування.

Про це він повідомив 4 лютого на нараді керівників правоохоронних органів Харківської області.

"Ми знаємо, що останні п'ять років до мого призначення жоден правоохоронець не мав права заходити в стіни облдержадміністрації. Зараз в рамках закону вам двері відкриті, щоб ми попереджали незаконні дії, в тому числі і співробітників ОДА. Не забувайте про Харківську міську раду. Харків'яни дуже багато про це говорять, але, на мій погляд, належної реакції - адекватної, активної - від правоохоронних органів немає. Посильте, будь-ласка, увагу в цьому напрямку ", - сказав Кучер.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В Харьковский горсовет можно пожаловаться на чиновников-взяточников

Нагадаємо, під домашнім арештом перебуває колишній заступник Юлії Світличної Євген Шахненко. Його підозрюють в розтраті бюджетних коштів, виділених на реконструкцію Малоданилівських очисних споруд. Збиток оцінюють в 18 мільйонів гривень.

Також чиновників департаменту капітального будівництва Харківської ОДА підозрюють у тому, що вони виводили гроші, призначені для реконструкції теплопостачання в Чкаловському, на афілійовані фірми.

Шістьох чиновників департаменту будівництва і дорожнього господарства Харківської міськради підозрюють в розтраті. За даними прокуратури, керівники департаменту під час заміни асфальтового покриття передавали підряднику асфальтну крихту (гранулят) за заниженою ціною. Сума збитку перевищила 6 мільйонів гривень.

 

Простий текст

  • Не дозволено жодних HTML теґів.
  • Рядки й абзаци переносяться автоматично.
  • Адреси вебсторінок та адреси електронної пошти автоматично перетворюються у посилання.