Натисніть "подобається", щоб слідкувати за KHARKIV Today на Facebook

Кучер розповів, як Харківська область буде виходити з карантину

Ілюстративне фото: Сергій Козлов / KHARKIV Today
Спочатку в Харківській області відновить роботу громадський транспорт, потім дитячі садки, запрацюють кафе і відновиться внутрішнє авіасполучення.

Спочатку в Харківській області відновить роботу громадський транспорт, потім дитячі садки, запрацюють кафе і відновиться внутрішнє  авіасполучення. 

Послаблення карантину в нашому регіоні відбудеться із завтрашнього дня. Про це повідомив голова Харківської ОДА Олексій Кучер.

"З 23 травня дозволені регулярні і нерегулярні перевезення автомобільним транспортом в міському, приміському, міжміському, внутрішньому, обласному та міжобласному сполученнях. Відповідно, за певних умов — кількість пасажирів має бути в межах кількості місць для сидіння", — пояснив Кучер.

Метро в Харкові запрацює з 25 травня, будуть контролювати кількість пасажирів у вагоні, деяким виміряють температуру. Електрички в області почнуть ходити з 1 червня.

"Відповідні деззасоби будуть встановлені, періодично будуть перевірятися люди на наявність температури і обов'язково — масковий режим. Всі санітарні норми доведені до співробітників метрополітену, наша відповідальність перевіряти, щоб вони їх дотримувалися. Санітарні лікарі будуть організовувати певні рейди, щоб упевнитися в тому, що дійсно ці заходи виконані ... Такі стовпотворіння, як раніше були, заборонено допускати. Ми сподіваємося на відповідальність людей, що вони краще пропустять поїзд і не будуть наповнювати вагон так, щоб висіти, вибачте, один на одному", — сказав голова Харківської ОДА.

Відвідувати дитячі садки можна з 1 червня, їх будуть перевіряти на дотримання карантинних заходів.

"Ті карантинні заходи, які прописані, це масковий режим відповідний, у нас співробітники обов'язково будуть в масках. Групи, які визначені, — будуть наповнюватися, їх прийматимуть. Ті дошкільні установи, які прийматимуть дітей, якщо вони готові виконати всі ті карантинні заходи , які встановлені, вони зобов'язані будуть це робити. Якщо вони не будуть дотримуватися їх, то, відповідно, ми будемо реагувати і працювати вони не будуть", — підкреслив він.

З 1 червня дозволено проводити і спортивні змагання.

"Буде відновлено роботу закладів фізкультури і спорту. Ви знаєте, що можна буде проводити спортивні змагання, якщо кількість людей буде до 50, але поки що без глядачів", — додав Кучер.

За його інформацією, з 10 червня повністю відновлюється діяльність закладів харчування та культури, з 15 червня аеропорт "Харків" почне зприймати внутрішні рейси.

"Ми маємо дуже позитивний результат, при цьому я все ж просив, тих заходів карантинних, які ще діють, дотримуватися. Ми, якщо продемонструємо такий же результат, вже наступне послаблення, я впевнений, що воно почнеться також у нас", — пояснив голова Харківської ОДА.

Він уточнив, що останні дзвінки і випускні в школах проводити не можна.

"Разом з тим, ми бачили, що певні навчальні установи самостійно прийняли рішення про послаблення, провести випускні. Ми теж будемо реагувати на ці випадки", — сказав Кучер.

Нагадаємо, Харківська область опинилася в списку 13 регіонів, які відповідають критеріям, які підтверджують готовність виходу з карантину. Інформація була опублікована Міністерством охорони здоров'я.

Простий текст

  • Не дозволено жодних HTML теґів.
  • Рядки й абзаци переносяться автоматично.
  • Адреси вебсторінок та адреси електронної пошти автоматично перетворюються у посилання.