Натисніть "подобається", щоб слідкувати за KHARKIV Today на Facebook

Кучер проситиме Зеленського профінансувати будівництво онкоцентру з держбюджету

Харьковский областной центр онкологии. Фото: ХОГА
Щоб побудувати новий онкоцентр в Помірках, потрібно 1,7 мільярда гривень.

Будівництво заморожене вже півроку.

Голова Харківської ОДА Олексій Кучер вважає, що будівництво нового онкоцентру потрібно завершити. Про це він повідомив в інтерв'ю "Укрінформу". 

"Загальна кошторисна вартість будівництва  — понад 1,7 мільярда гривень. Проєкт важливий не тільки для Харківської області, а взагалі для всього Сходу, тому що величезна кількість хворих проходить через наш онкоцентр. Технічний стан, в якому він зараз знаходиться, всі бачили. Цей проєкт необхідно завершити", — розповів Кучер.

Він уточнив — проситиме допомоги у президента, щоб закінчити будівництво.

"Фактично було виконано робіт на суму понад 43 мільйони гривень. Це демонтаж будівлі патологоанатомічного корпусу, винесення інженерних мереж із зони майбутньої забудови, облаштування мереж. Також почалися роботи нульового циклу лікувально-діагностичного корпусу "Блоку № 1": вирили котлован, заклали фундаментні плити. І, на жаль, все зупинено. Я сподіваюся на підтримку Володимира Олександровича, буду його особисто просити. Тому що це за масштабом дійсно проєкт рівня президента. Будівництво такого лікувального комплексу було б досягненням для всієї країни. Якби було кілька траншів, і половина суми в цьому році, ми б уже до кінця 2020-го могли б на 70% звести будівлю, тому що потужності підрядника це дозволяють (будує онкоцентр компанія "Трест Житлобуд-1"), — пояснив голова Харківської ОДА.

Нагадаємо, в лютому 2018 року тоді ще голова Харківської ОДА Юлія Світлична анонсувала будівництво нового онкоцентру. Вона заявляла, що побудують його швидко, "розтягувати не будемо".

Простий текст

  • Не дозволено жодних HTML теґів.
  • Рядки й абзаци переносяться автоматично.
  • Адреси вебсторінок та адреси електронної пошти автоматично перетворюються у посилання.