Натисніть "подобається", щоб слідкувати за KHARKIV Today на Facebook

На будівництво онкоцентру в Харкові дадуть 100 мільйонів гривень з держбюджету

Харьковский областной центр онкологии. Фото: ХОГА
За законопроєкт про зміни до бюджету цього року проголосували народні депутати.

Мова про будівництво онкологічного центру в Харкові йде з 2018 року, а його будівництво заморозили взимку — не вистачило грошей.

17 вересня Верховна Рада прийняла зміни до державного бюджету на 2020 рік, редагування стосувалися дохідної та видаткової частин бюджету. В тому числі, передбачена субвенція в 100 мільйонів гривень на будівництво "Обласного центру онкології".

Виділити цю суму запропонували 13 харківських народних депутатів від партії "Слуга народу": Олексій Красов, Дмитро Микиша, Дмитро Любота, Олександр Бакумов, Євген Пивоваров, Павло Сушко, Ганна Колесник, Вікторія Кінзбурська, Юрій Здебський, Андрій Одарченко, Олександр Литвинов, Марія Мезенцева і Павло Якименко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Кучер пообіцяв зробити дорогу в Помірках

Нагадаємо, 2 вересня в Харківську область приїжджав президент Володимир Зеленський, він пообіцяв гроші на будівництво онкоцентру. Після коригування загальний бюджет проєкту виріс до 2,2 мільярда гривень. Раніше на новий онкоцентр потрібно було 1,7 мільярда гривень. Будівництво заморозили взимку.

У лютому 2018 року тоді ще голова Харківської ОДА Юлія Світлична анонсувала будівництво нового онкоцентру. Вона заявляла, що побудують його швидко, "розтягувати не будемо".

Простий текст

  • Не дозволено жодних HTML теґів.
  • Рядки й абзаци переносяться автоматично.
  • Адреси вебсторінок та адреси електронної пошти автоматично перетворюються у посилання.