Натисніть "подобається", щоб слідкувати за KHARKIV Today на Facebook

Кучер пояснив, з якою метою зняв пародію на ролик Кернеса і Добкіна

Фото: Telegram / Алексей Кучер
Голова Харківської ОДА вважає, що Кернес не здатний відповідати.

Більше місяця тому Геннадій Кернес полетів на лікування до берлінської клініки "Шаріте". До сих пір немає фото або відео з харківським міським головою, які свідчили б про те, що з ним все гаразд.

Чинний Харківський міський голова Геннадій Кернес втретє бере участь у мерських перегонах. Він не з'являвся на публіці з 23 серпня, що викликає питання як у опонентів, так і виборців.

Три дні тому голова Харківської ОДА і кандидат в мери Харкова Олексій Кучер записав пародію на відомий ролик 2007 року. Тоді, нагадаємо, кандидат на посаду Харківського міського голови Михайло Добкін намагався розповісти виборцеві, чому йому потрібно голосувати за нього. Добкіну-кандидату допомагав друг Геннадій Кернес, мотивуючи словами: "У тебе нудне обличчя, тобі ніхто грошей не дасть".

Пародія Кучера викликала небувалу реакцію в соціальних мережах. Багато хто критикував голову ХОДА за те, що він намагається заробляти політичні дивіденди на тяжкохворій людині. Мета політтехнологів Кучера була зовсім іншою: отримати реакцію Геннадія Кернеса. Але її не було.

"Подивіться, ми випустили відео, де я в пародійній формі відповідаю Кернесу. На нього відреагували всі, хто міг. Навіть пан Ярославський. І тільки Кернес не відреагував. Більш того, Ярославський в своєму відео говорить, що я нібито "образив людину, яка не може відповісти". Я це розцінюю тільки так, що Кернес дійсно не здатний відповідати", — розповів Олексій Кучер "Украинской правде".

Він вважає, що не можна робити з хворого Кернеса святого і задає питання: чи може він в такому стані очолювати Харків?

"Мені дорікають, що я ось аморально пожартував над хворою людиною. Але аморально робити з хворої людини святого, якого не можна критикувати і намагатися на його хворобі заїхати у владу. Ось це аморально. Людина не може відповісти на невинне відео? А керувати містом він може?", — обурюється голова Харківської ОДА.

Також опонент Геннадія Кернеса вказав, що через його відсутність на рівні еліт і розуміння подій в Харкові почали відбуватися тектонічні зрушення. Поки вони не помітні, але вже "відчуваються в повітрі".

"Це факт. Зараз дуже багато що зміниться. Думаю, найближчим часом. Кернеса немає. Ви правильно звертаєте увагу, що певні тектонічні зрушення вже є. На рівні еліт, на рівні розуміння подій. Але це внутрішній процес. Думаю, дуже скоро це почне виходити назовні", — переконує Кучер.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У міськраді кажуть, що Кернес — на реабілітації

Як писав KHARKIV Today, останній раз Кернеса бачили на публіці 23 серпня. 16 вересня борт з міським головою вилетів з Харкова до Берліна. Він лікується від коронавірусу в берлінській клініці "Шаріте". 2 жовтня друг Кернеса Павло Фукс повідомив, що Харківський міський голова отримав негативний тест на COVID-19. За цей період не було жодного фото або відео з Кернесом, повідомлення передавали родичі і друзі, також вони публікували послання з "Шаріте", де нібито не можна фотографувати.

Простий текст

  • Не дозволено жодних HTML теґів.
  • Рядки й абзаци переносяться автоматично.
  • Адреси вебсторінок та адреси електронної пошти автоматично перетворюються у посилання.