Натисніть "подобається", щоб слідкувати за KHARKIV Today на Facebook

Контрактник 92-ї бригади потонув в річці в Харківській області

Військовослужбовцю було 24 роки.

Увечері 3 липня військовослужбовець вийшов з частини в місто. Його шукали день, поки місцевий житель не повідомив про знайдене в річці тіло.

24-річний військовослужбовець 92-ї окремої механізованої бригади потонув в річці Сіверський Донець в селі Клугино-Башкирівка. Про це KHARKIV Today повідомило джерело в прес-центрі Міноборони в Харківській області.

Солдат — родом з Луганської області, з травня служить за контрактом в 92-й окремій механізованій бригаді, яка розташована в селі Клугино-Башкирівка (Харківська область). У п'ятницю, після проходження навчання в чернігівському центрі "Десна", військовий повернувся в частину і вийшов в місто.

"Оскільки він військовослужбовець контрактної служби, у нього є право на вільний вихід в місто. Увечері він вийшов в місто. Його відсутність було помічено під час вечірньої перевірки о 21:30. Наступного дня  ми організували пошуки. На телефонні дзвінки не відповідав — ні від своїх товаришів по службі, ні від командування батальйону. Тривали пошуки. А вже 5-го числа прийшло повідомлення від місцевого громадянина про те, що людину знайшли у воді", — пояснили в Міноборони.

У частині кажуть: військовослужбовець ні до дисциплінарної, ні до адміністративної відповідальності не притягувався. На його тілі слідів насильницької смерті не виявили. Всі обставини встановлювати будуть поліцейські.

"В армії існує система оповіщення про заборону одиночного купання. Він був попереджений, є відповідні записи в журналі. Коли тіло знайшли в річці, ознак насильницької смерті не виявили. Зараз знаходиться в морзі чугуївської лікарні. Після прийняття відповідної постанови суду буде проводитися розтин тіла", — говорить джерело.

Як писав KHARKIV Today, в Харкові потонув чоловік під час спроби перепливти річку.

11 червня поліцейським повідомили, що в річці по вулиці Героїв Праці виявлено тіло чоловіка. Як з'ясували поліцейські, 38-річна жінка і 47-річний чоловік посперечалися, що перепливуть річку Харків. Жінці вдалося допливти до берега, а чоловік зник. Вона спробувала знайти його сама, потім попросила відпочиваючих. Через деякий час тіло чоловіка знайшли недалеко від берега.

Простий текст

  • Не дозволено жодних HTML теґів.
  • Рядки й абзаци переносяться автоматично.
  • Адреси вебсторінок та адреси електронної пошти автоматично перетворюються у посилання.