Натисніть "подобається", щоб слідкувати за KHARKIV Today на Facebook

Командира роти Нацгвардії в Харкові затримали на хабарі

Фото: ГБР
Військовий зажадав хабара від підлеглого.

10 000 гривень хабара можуть коштувати військовому 10 років позбавлення волі.

22 квітня слідчі Державного бюро розслідувань затримали на хабарі командира патрульної роти однієї з військових частин Національної гвардії України, розташованої в Харкові. Про це повідомив речник Територіального управління Державного бюро розслідувань Олександр Білка.

Слідчі встановили, що командир зажадав від підлеглого 10 000 гривень, пообіцявши не повідомляти правоохоронцям про його відсутність на службі. Під час затримання командир отримав 3000 гривень хабара, до цього ще 7000 гривень.

Командира роти затримали за ч. 3 ст. 368 (вимагання та одержання неправомірної вигоди) Кримінального кодексу України. Вирішується питання про повідомленні йому про підозру і обрання запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою. Йому загрожує від 5 до 10 років ув'язнення з позбавленням права обіймати аналогічні посади до 3 років, з конфіскацією майна.

Як писав KHARKIV Today, в Харкові співробітники Служби безпеки України викрили та затримали під час отримання хабара керівника медичного підрозділу однієї з військових частин Національної гвардії України.

Майор медичної служби вимагав від військовослужбовців хабар в розмірі 1 500 доларів за підготовку та висновок  військово-лікарської комісії про непридатність до військової служби за станом здоров'я.

Простий текст

  • Не дозволено жодних HTML теґів.
  • Рядки й абзаци переносяться автоматично.
  • Адреси вебсторінок та адреси електронної пошти автоматично перетворюються у посилання.