Натисніть "подобається", щоб слідкувати за KHARKIV Today на Facebook

Колишнього чиновника Харківської ОДА, спійманого на хабарі, судитимуть

Фото: НАБУ
Спеціалізована антикорупційна прокуратура завершила досудове розслідування.

Колишній директор департаменту капітального будівництва Харківської ОДА Андрій Винниченко на початку серпня отримав більше мільйона гривень хабара, його затримали на місці. До того як стати чиновником він працював в "Харківобленерго" і взяв гроші за сприяння підключення до електромереж.

Прокурори спеціалізованої антикорупційної прокуратури завершили досудове розслідування щодо ексчиновника Харківської ОДА. Зараз матеріали справи відкриті підозрюваному і його адвокату. Про це 25 листопада повідомили на сторінці САП в Facebook.

"Після ознайомлення з матеріалами кримінального провадження, обвинувальний акт буде направлений до суду для розгляду по суті", — уточнили вони.

Слідчі встановили, що підозрюваний, який раніше обіймав посаду в управлінні "Харківобленерго", вирішив переконати представника фірми, якій потрібно було приєднати свої електроустановки до мереж, надати 1,32 мільйона гривень, щоб нібито передати їх керівництву АТ "Харківобленерго".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: З посади усунули голову Харківського окружного адмінсуду

"Вартість" послуг по підключенню чиновник оцінив у розрахунку 2200 гривень за кожен з 600 кВт потужностей. Він був затриманий "на гарячому" одразу після отримання 1,32 мільйона гривень", —нагадали в САП.

Андрія Винниченка підозрюють за ч.2 ст. 15 ч.4 ст. 190; ч.2 ст. 15 ч.4 ст.27; ч.2 ст. 15, ч.1 ст. 369 Кримінального кодексу України (замах на шахрайство і пропозиція неправомірної вигоди службовій особі).

Як писав KHARKIV Today, увечері, 3 серпня, директора департаменту капітального будівництва ХОДА затримали в його кабінеті в Держпромі, обшуки йшли всю ніч. На посаду Андрія Винниченка призначили за 10 днів до затримання. 21 серпня голова Харківської ОДА Олексій Кучер звільнив його з посади директора департаменту капітального будівництва. Заміну Андрію Винниченку знайшли 10 листопада, директором департаменту капітального будівництва ХОДА стала 40-річна Євгенія Іванська. До цього вона працювала в департаменті Державної архітектурно-будівельної інспекції в Харківській області, проте її відсторонили через численні скарги.

Простий текст

  • Не дозволено жодних HTML теґів.
  • Рядки й абзаци переносяться автоматично.
  • Адреси вебсторінок та адреси електронної пошти автоматично перетворюються у посилання.