Натисніть "подобається", щоб слідкувати за KHARKIV Today на Facebook

Коли повернеться транспорт після карантину: схема Міністерства інфраструктури

Фото: KHARKIV Today
Фото: KHARKIV Today
У Міністерстві інфраструктури назвали три етапи виходу з карантину пасажирського сполучення, однак дати залишаються невідомими.

Першими запустять міські та приміські перевезення, частково потяги і літаки всередині країни. Далі відновлять роботу міжобласні та міжнародні автоперевезення та приміські поїзди. Останніми увійдуть в звичний графік міжнародні потяги і літаки.

Міністр інфраструктури Владислав Криклій представив план відновлення регулярного пасажирського сполучення, яке складається з трьох етапів, і пообіцяв незабаром узгодити дати кожного етапу.

"Транспорт буде виходити з карантину поетапно. До кінця тижня повинні погодити з Міністерством охорони здоров'я дати етапів, щоб люди могли дістатися до роботи, але були максимально захищені від поширення коронавірусу, — написав Криклій в своєму Telegram. — Працюємо з авіаперевізниками та Міністерством закордонних справ, щоб визначити країни, з яких почнеться відновлення міжнародного авіасполучення. Авіакомпанії пропонують відновити внутрішні перельоти одночасно з міжнародними".

Згідно з планом, на першому етапі на маршрути повернуться міські та приміські маршрутки (в межах одного району). Далі будуть відновлені внутрішньообласні маршрути.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Міністерстві інфраструктури заявили, що авіакомпанії вводять в оману польотами після 22 травня

Залізницю на першому етапі відновлять частково: працюватимуть до 50% приміських поїздів для перевезення людей на роботу і в зворотному напрямку в годину пік. Також запустять поїзди дальнього сполучення "Інтерсіті +" і "Нічний експрес". У західному напрямку таких поїздів буде 11, в південному — 10, в дніпровському — 6, в східному —12 і в азовському — 3. Крім того, на першому етапі в Міністерстві обіцяють відновити авіасполучення всередині України.

Другий етап передбачає відновлення таких автоперевезень — міжобласних і міжнародних маршрутів, в тому числі маршрутних таксі. Також планують запустити всі приміські поїзди, які курсуватимуть в світлий час доби, і всі пасажирські поїзди за графіком, крім сезонних.

Третій етап стосується залізниці та авіації. Відновлять роботу поїзди міжнародного сполучення і сезонні пасажирські поїзди по Україні. Літаки будуть літати до країн, які відкриють аеропорти.

Простий текст

  • Не дозволено жодних HTML теґів.
  • Рядки й абзаци переносяться автоматично.
  • Адреси вебсторінок та адреси електронної пошти автоматично перетворюються у посилання.