Натисніть "подобається", щоб слідкувати за KHARKIV Today на Facebook

Коли можуть запустити метро в Харкові, поїзди і маршрутки в області: інформація Офісу президента

Зараз мер Харкова може регулювати кількість наземного транспорту в місті, метро почне працювати не раніше кінця червня — початку липня.

Зараз мер Харкова може регулювати кількість наземного транспорту в місті, метро почне працювати не раніше кінця червня — початку липня.

Міський транспорт продовжує працювати в карантинному режимі, однак міські голови можуть збільшувати його кількість і змінювати графік на свій розсуд. Про це заявив прем'єр-міністр України Денис Шмигаль в ефірі "Українського радіо".

"Поки ми не бачимо можливості відкрити міжміський транспорт. Міський транспорт буде працювати і далі в тих режимах, в яких працював. Але міські голови можуть приймати рішення про збільшення його кількості і змінювати графік роботи", — сказав Шмигаль.

За словами заступника голови Офісу президента  Кирила Тимошенка, міжміський транспорт і внутрішні потяги планують запустити в середині літа, метро — в кінці червня або на початку липня. Перехід до наступних етапів виходу з карантину буде залежати від кількості захворілих коронавірусом.

"План розроблений шматками: ми бачимо падіння або зупинку росту захворюваності — відкриваємо другий етап. Є невелике падіння? Беремо, по-моєму, два тижні, якщо є передумови для наступного етапу — відкриваємо, — сказав Тимошенко. — Як тільки буде послаблення карантинних заходів, будемо поетапно відкривати і транспорт. Але підприємствам, якщо вони хочуть працювати, треба самоорганізовуватися і робити доставку людей. Так зараз роблять багато підприємств. У більшості не їздять на таксі".

Він додав: метро відкриється на останніх етапах, але "окрім метро є й інший транспорт".

Як писав KHARKIV Today, трамваї в Харкові скорочують і змінюють маршрути на невизначений термін.

Простий текст

  • Не дозволено жодних HTML теґів.
  • Рядки й абзаци переносяться автоматично.
  • Адреси вебсторінок та адреси електронної пошти автоматично перетворюються у посилання.