Натисніть "подобається", щоб слідкувати за KHARKIV Today на Facebook

Харківський мажоритарник від "Слуги народу" фінансував партію Мураєва — "Схеми"

Андрей Одарченко. Фото: Facebook
Андрей Одарченко. Фото: Facebook
За даними Схем, Одарченко вніс майже 200 тисяч гривень на рахунок партії "Наші".

За даними розслідування програми "Схеми", Андрій Одарченко, який переміг на виборах у ВР по 170-му мажоритарному округу у Харкові, вніс майже 200 тисяч гривень на рахунок партії "Наші".

У звіті партії Євгена Мураєва "Наші" за третій квартал 2018 року, опублікованому на сайті Національного агентства з питань запобігання корупції (НАЗК), Андрій Одарченко зробив два грошові внески на рахунки політичної сили загальною сумою 198 тисяч 500 гривень. Про це йдеться у розслідуванні програми "Схеми".

Сам Одарченко заперечує, що фінансував партію Мураєва.

Також за даними "Схем", у 2017 році Одарченка ловили на керуванні автомобілем у нетверезому стані. У протоколі Нацполіції зазначено, що він керував автомобілем у стані алкогольного сп'яніння та відмовився від проходження тесту на виявлення алкоголю в крові. Сам Одарченко заявив, що не пив і не вживав наркотики, а його автомобіль правоохоронці зупинили без жодних причин. У результаті справу проти Одарченка закрили через відсутність доказів. Поліція мала зафіксувати відмову від експертизи на відео, проте диски із записами, передані співробітниками поліції до суду, були пошкоджені.

У розслідуванні наголошується, що іще недавно Андрій Одарченко мав бізнес. За даними реєстру юридичних осіб, він був власником низки фірм у Харкові, які займаються орендою та управлінням орендованою нерухомістю.

Одна з них — ТОВ "Градієнт Інвест", з якої Одарченко вийшов напередодні парламентських виборів — 25 червня. Тепер її засновником є його батько - Микола Одарченко. За контактним номером "Градієнт інвесту" можна зв'язатися ще й з ТОВ "Рубікон Трейдінг", співвласником якого є Вадим Слюсарєв (на 99%).

ЗМІ називають Вадима Слюсарєва "тіньовим куратором" штабу "Слуги народу", крім Одарченка, його ім'я пов'язують ще як мінімум із трьома харківськими мажоритарниками — Олександром Бакумовим, Дмитром Микишею та Олексієм Кучером.

Як писав KHARKIV Today, Святаша обійшов Одарченко від "Слуги народу" на 170 окрузі в Харкові.

Андрій Одарченко — декан факультету управління торговельно-підприємницької та митної діяльності Харківського держуніверситету харчування та торгівлі.

Простий текст

  • Не дозволено жодних HTML теґів.
  • Рядки й абзаци переносяться автоматично.
  • Адреси вебсторінок та адреси електронної пошти автоматично перетворюються у посилання.