Натисніть "подобається", щоб слідкувати за KHARKIV Today на Facebook

Харків'янка продавала підроблені довідки водіям

Незаконний бізнес організувала 69-річна жінка, до складу групи входили ще двоє людей.

Зловмисники продавали підроблені довідки про придатність керувати транспортними засобами без проходження медичного огляду.

У Харкові викрили групу, яка підробляла медичні довідки. Організувала незаконну схему 69-річна жінка. Трьом учасникам групи вручили підозру. Про це повідомили у відділі комунікації Головного управління Нацполіціі в Харківській області.

Слідчі встановили, що 69-річна жінка з допомогою корупційних зв'язків отримала персональні дані медичних працівників (імена, прізвища лікарів, молодшого медперсоналу, дані про завершення ними навчальних закладів, серії та номери дипломів).

справки

Потім ці відомості внесла до службової документації і подала її для отримання ліцензії на відкриття лікарської практики. Зловмисники виготовили кілька підроблених кліше, якими запевняли медичні довідки. Документи продавали в лікарнях і автошколах, всього виготовили кілька сотень підробок.

"Правопорушники налагодили широку мережу збуту підроблених довідок в медичних закладах, автошколах, а також автопарках міста. Діяли зухвало, особливо не приховуючи факт торгівлі бланками медичних документів", — пояснили в поліції.

Обшуки у зловмисників провели 3 лютого. Вилучили готові до видачі клієнтам медичні довідки, незаповнені бланки, печатки, чорну бухгалтерію і гроші — 140 700 гривень, 26 911 доларів і 9640 євро.

справки

Трьом учасникам групи вручили підозру за ч. 4 ст. 368-3 (підкуп службової особи юридичної особи приватного права незалежно від організаційно-правової форми) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає до семи років ув'язнення з позбавленням права обіймати аналогічні посади до трьох років, з конфіскацією майна.

Як писав KHARKIV Today, харків'янин продавав росіянам підроблені українські документи.

Житель Харкова продавав росіянам пакети документів, на підставі яких їм видавали українські паспорти. В одному з епізодів житель Харкова пообіцяв громадянину Російської Федерації, вихідцю з республіки Північного Кавказу, отримати українське громадянство. Вартість послуги становила 5 тисяч гривень.

Простий текст

  • Не дозволено жодних HTML теґів.
  • Рядки й абзаци переносяться автоматично.
  • Адреси вебсторінок та адреси електронної пошти автоматично перетворюються у посилання.