Натисніть "подобається", щоб слідкувати за KHARKIV Today на Facebook

Харків'яни зможуть планувати подорожі після 23 квітня

Держагентство з туризму просить туроператорів бронювати тури лише через місяць.

У Держтуризмі сумніваються, що поїздки відновляться після закінчення карантину.

Державне агентство розвитку туризму України просить туроператорів зупинити продаж нових турів, які стартують раніше 23 квітня. Про це сказано на сторінці відомства в Facebook.

"Безпрецедентне поширення пандемії COVID-19 є одним з головних викликів сучасності, адже в умовах глобалізованого світу, з фактичною відсутністю кордонів ця інфекційна хвороба становить величезну загрозу життю і здоров'ю кожного. Від епідемії COVID-19 страждає не тільки Україна, але і наші партнери із Європейського союзу, Азії та Американського контитента. Саме тому іноземні держави продовжують обмежувати в'їзд і перебування нерезидентів на території, впроваджуються різні заходи безпеки, які в будь-який момент можуть бути посилені, в залежності від ситуації в країні ", — йдеться в публікації.

У Держтуризмі нагадали, що карантин в Україні завершиться 3 квітня, однак позитивних прогнозів щодо відновлення туристичних поїздок після цієї дати не дали.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Опублікували список чартерів, якими українці можуть вилетіти із-за кордону

23 березня Кабмін заборонив громадянам України покидати країну в туристичних цілях, а також закрив всі аеропорти, крім "Борисполя".

Як писав KHARKIV Today, 11 березня на засіданні Кабінету міністрів України прийняли рішення про введення карантину по всій країні. Наступного дня на карантин пішли всі вузи Харкова, а із 13 березня оголосили карантин в школах і дитсадках. Пізніше роботодавцям порекомендували відправити співробітників на віддалену роботу. Вже 16 березня Київ, Одеса, Львів, Запоріжжя, Ужгород, Івано-Франківськ, Миколаїв, Тернопіль, Суми та Полтава оголосили про посилення карантину через коронавірус.

Простий текст

  • Не дозволено жодних HTML теґів.
  • Рядки й абзаци переносяться автоматично.
  • Адреси вебсторінок та адреси електронної пошти автоматично перетворюються у посилання.