Натисніть "подобається", щоб слідкувати за KHARKIV Today на Facebook

Харків'яни зламали понад сто мільйонів акаунтів в Інтернеті

За допомогою чужих акаунтів хакери знімали гроші.

Хакери з Харкова, Києва, а також люди, які зараз знаходяться в США, Німеччині, Китаї, Росії та В'єтнамі зламали понад сто мільйонів акаунтів.

Кіберполіції викрила хакерську групу в поширенні вірусу в Інтернеті і отриманні логінів і паролів до різних систем інтернет-банкінгу, акаунтів соцмереж і електронних пошт. Про це повідомили у відділі комунікації Головного управління Нацполіціі в Харківській області.

"Правопорушники, володіючи професійними знаннями в сфері IT, поширювали шкідливе програмне забезпечення. Воно давало можливість отримувати логіни і паролі до онлайн-сервісів громадян", — відзначили в поліції.

Логіни зловмисники отримували з вебсервісів, які збережені в настройках браузера — вхідних даних. Потім виводили гроші з електронних гаманців, ігрових акаунтів і банкінгу за спрощеним входом.

Під час обшуків у хакерів знайшли комп'ютерну техніку, мобільні телефони, банківські картки, гроші, шкідливе програмне забезпечення.

Слідчі порушили кримінальне провадження за ч. 3 ст. 28, ч. 2 ст. 361 (несанкціоноване втручання в роботу електронно-обчислювальних машин (комп'ютерів), автоматизованих систем, комп'ютерних мереж або мереж електрозв'язку) Кримінального кодексу України.

Зловмисникам вже повідомили про підозру і обрали запобіжний захід у вигляді тримання під вартою. Санкція статті передбачає до шести років позбавлення волі.

Як писав KHARKIV Today, хакери з Харківської області вкрали понад десять мільйонів гривень з карток.

Хакери використовували шкідливе програмне забезпечення, завдяки якому крали реквізити банківських рахунків громадян США, Європи, України та їх персональні дані.

Простий текст

  • Не дозволено жодних HTML теґів.
  • Рядки й абзаци переносяться автоматично.
  • Адреси вебсторінок та адреси електронної пошти автоматично перетворюються у посилання.