Натисніть "подобається", щоб слідкувати за KHARKIV Today на Facebook

Харків'яни з підозрою на коронавірус можуть замовити тестування через гарячу лінію МОЗ

Фото: Сергей Козлов / KHARKIV Today
В основному, жителі Харківської області телефонують, щоб поскаржитися на ненадання медичної допомоги.

Мобільну команду для забору біоматеріалу можуть відправляти до хворого без направлення лікаря.

Гаряча лінія МОЗ працює близько місяця, за цей період жителі Харківської області зателефонували на неї 326 разів. Про це повідомив заступник голови Харківської ОДА Тарас Пастух.

"Серед звернень раніше найчастіше були — затримка результатів тестування, зараз найбільше скарг стосується надання допомоги на первинному рівні", — пояснив він.

За словами чиновника, на цей номер можна дзвонити, щоб замовити собі тест на коронавірус.

"Проаналізували діяльність кожної мобільної команди, яка працює по забору. Сказати, що є провали по окремих командах, на сьогоднішній день ми не можемо. Є все ж серед цих звернень, можливо, чотири-п'ять щодо того, що сімейні лікарі не направляли мобільні команди. Ми зараз цю проблему усуваємо в такий спосіб, можливо, ви чули брифінг міністра охорони здоров'я, сьогодні людина може через цю ж гарячу лінію замовити собі тестування. І таким чином ми будемо направляти мобільну команду, не чекаючи направлення від сімейного лікаря", — розповів Тарас Пастух .

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як лікуватися від коронавірусу вдома. Питання та відповіді

Нагадаємо, консультацію з питань протидії поширенню коронавірусу в МОЗ дають за безкоштовним номером 0-800-60-20-19. Раніше чиновник говорив, що дзвінки від жителів нашого регіону потрапляють до Харківської ОДА.

Як писав KHARKIV Today, в кінці листопада жителі нашого регіону залишили 6% від всіх звернень на гарячу лінію. Контакт-центр працює з 2 листопада.

Простий текст

  • Не дозволено жодних HTML теґів.
  • Рядки й абзаци переносяться автоматично.
  • Адреси вебсторінок та адреси електронної пошти автоматично перетворюються у посилання.