Натисніть "подобається", щоб слідкувати за KHARKIV Today на Facebook

Харків'яни стали ще гірше розраховуватися за воду

Фото: KHARKIV Today
За 3.5 місяці борги зросли на 13 мільйонів гривень.

У вересні споживачі заборгували "Харківводоканалу" 613,56 мільйона гривень, до грудня борг зріс на 16 440 000 гривень.

Станом на 10 грудня борг харків'ян перед комунальним підприємством "Харківводоканал" становить понад 630 мільйонів. Про це повідомили в КП "Харківводоканал".

Абонентів просять своєчасно сплачувати послуги водопостачання і водовідведення, щоб не допускати накопичення боргів. З 1 травня запроваджено пеню в розмірі 0,01% від суми боргу за кожен день прострочення по оплаті комірного.

"Нарахування пені у зв'язку із заборгованістю абонентів — ініціатива не підприємства, а вимога ст. 26 Закону України "Про житлово-комунальні послуги", який набув чинності з 1 травня поточного року", — пояснили в "Харківводоканалі".

Сплачувати послуги водопостачання та водовідведення потрібно щомісяця не пізніше 20 числа. Це можна зробити в касах або через електронні сервіси за допомогою QR-кодів.

Як писав KHARKIV Today, Харкову затвердили нові тарифи на холодну воду на 2021 рік.

Жителі Харкова платитимуть з 1 січня 2021 року за централізоване водопостачання 13,47 гривні за кубометр води, що на 78 копійок дорожче, ніж зараз. Каналізація подешевшає на 22 копійки — 7,46 гривні за кубометр (зараз — 7,68 гривні).

Простий текст

  • Не дозволено жодних HTML теґів.
  • Рядки й абзаци переносяться автоматично.
  • Адреси вебсторінок та адреси електронної пошти автоматично перетворюються у посилання.