Натисніть "подобається", щоб слідкувати за KHARKIV Today на Facebook

Харків'яни почали отримувати дві квитанції за газ

Фото: KHARKIV Today/Сергей Козлов
газ. Фото: KHARKIV Today/Сергей Козлов
За блакитне паливо харків'янам приносять дві квитанції або одну, але з двома графами — за газ і за його доставку.

У квитанції "Мегабанку" плата за газ і доставку буде розподілена на два рядки. 

У лютому споживачі газу в Харкові заплатять за газ і його доставку окремо. Про це повідомили в "Харківміськгазі".

"У 2020 році рішенням НКРЕКП з рахунків за газ видалена плата за розподіл природного газу для споживачів всієї країни. Два рахунки  — дві компанії. Раніше доставка природного газу була включена в загальну квитанцію за газ. Завдяки рішенню Національної комісії зі споживачів зняте фінансове навантаження в зимові місяці, бо оплата послуг доставки рівномірно розподілена на весь рік ",  — пояснили в газовій компанії.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Платежки за доставку газа оспорили в суде

В "Харківміськгазі" уточнили, що в січні харків'яни отримали загальну квитанцію за газ спожитий у грудні, тобто ще за старими правилами. У ній враховані, як і раніше, і вартість спожитого газу, і його доставка — за грудень. У лютому споживачі отримають дві окремі квитанції.

У газовій компанії додали — оплатити послугу можна в будь-якому банку, на онлайн-сервісах або в особистому кабінеті 104 ua. При оплаті за доставку газу потрібно вказати і перевірити свій особовий рахунок, адресу і прізвище, ім'я, по батькові. Без цієї інформації гроші не надійдуть на рахунок споживача і з'явиться заборгованість.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В феврале субсидии за доставку газа начислят автоматически

Нагадаємо, ціну за доставку газу розраховують індивідуально, це залежить від використаного обсягу газу в минулому "газовому" році — з 1 жовтня 2018 року по 30 вересня 2019-го. Щомісячний платіж за доставку газу можна розрахувати, якщо поділити обсяг використаного газу на 12 частин і помножити на діючий тариф доставки газу. З 1 січня 2020 року тариф на доставку блакитного палива становить 36 копійок (з ПДВ) за кубометр.

Простий текст

  • Не дозволено жодних HTML теґів.
  • Рядки й абзаци переносяться автоматично.
  • Адреси вебсторінок та адреси електронної пошти автоматично перетворюються у посилання.