Натисніть "подобається", щоб слідкувати за KHARKIV Today на Facebook

Харків'яни не пускають газовиків встановлювати лічильники

Фото: KHARKIV Today/Сергей Козлов
газ. Фото: KHARKIV Today/Сергей Козлов
"Харківміськгаз" планує безкоштовно встановити індивідуальні лічильники 40 тисячам харків'ян. Тим, хто не відкриває двері, доведеться платити за газ більше.

Якщо газівників не пустять у квартиру для встановлення лічильника, в "Харківміськгазі" погрожують майже втричіпідвищити норму споживання.

У 2020 році АТ "Харківміськгаз" встановить близько 40 тисяч індивідуальних лічильників харків'янам, які використовують газ для приготування їжі. Споживачам із загальнобудинковим вузлом обліку індивідуальні лічильники не встановлюють. Про це повідомили в АТ "Харківміськгаз".

"Якщо в будинку встановлений загальнобудинковий вузол обліку, то індивідуальний лічильник газу за рахунок газової компанії не встановлюється. На цей час встановлюються безкоштовні лічильники тим абонентам, які використовують газ для приготування їжі та у яких немає приладів обліку", — розповіли KHARKIV Today в прес- службі "Харківміськгазу".

Лічильники в багатоквартирних будинках встановлять безкоштовно. В "Харківміськгазі" скаржаться: багато хто не пускає співробітників у квартири.

"Допуск газовиків в усі квартири прискорює процес відновлення газопостачання. Будинок підключають до газу, коли встановлені лічильники у всіх квартирах. Тому терміни подачі газу залежать від самих мешканців будинку", — розповіли у "Харківміськгазі".

У компанії попередили: якщо харків'яни не пустять газівників у квартири для установки лічильників, то у їх відношенні складуть акт. Після цього їх переведуть на граничні норми споживання газу. Так, норма на одну людину при наявності газової плити та централізованого гарячого водопостачання складе 9,8 кубічних метрів на місяць (зараз ця норма — 3,28 кубічних метрів). Встановити лічильник доведеться, але вже за власні кошти — до 1 січня 2021 року.

Як писав KHARKIV Today, харків'яни заплатили 50 тисяч гривень за те, що відмотували показання газових лічильників.

У 2019 році зафіксували 675 фактів втручання споживачів у роботу газових лічильників, що на 30% менше, ніж у попередньому році. За порушення вони заплатили 50 тисяч гривень штрафу.

Простий текст

  • Не дозволено жодних HTML теґів.
  • Рядки й абзаци переносяться автоматично.
  • Адреси вебсторінок та адреси електронної пошти автоматично перетворюються у посилання.