Натисніть "подобається", щоб слідкувати за KHARKIV Today на Facebook

Харків'яни можуть поскаржитися на вирубку лісу за допомогою чат-бота

Чат-бот приймає скарги про порушення в сфері екології.

У Держекоінспекції обіцяють, що після кожної скарги будуть проводити перевірки.

17 лютого в Україні запрацював чат-бот Save Eco Bot, за допомогою якого можна поскаржитися на вирубку лісу, несанкціоноване звалище або інші порушення в сфері екології. Про це повідомив голова Державної екологічної інспекції України Андрій Мальований.

"Якщо ви стали свідком вирубки лісу, скидання промислових стоків у річку, або ж виявили несанкціоноване звалище, можете, не залишаючи місце порушення, подати звернення через чат-бот Save Eco Bot", — написав Мальований на своїй сторінці Facebook.

За його словами, така скарга стане підставою для проведення позапланової перевірки, за результатами якої підрахують збитки, порушникам випишуть штрафи і приписи для усунення порушень. Чат-бот дозволить значно скоротити шлях від виявлення проблеми до її вирішення, вважає Мальований.

Знайти чат-бот можна в Telegram, Viber і Facebook Messenger

Крім того, в Держекоінспекції розробляють електронну систему "Кабінет екологічного інспектора", що дозволить перевести документи в електронний вигляд, оптимізувати робочі процеси і забезпечить відкритість діяльності Держекоінспекції перед українцями. Поки використовуються такі електронні інструменти — Інспекційний портал (інформація про перевірки) і інтерактивна карта Міністерства захисту навколишнього середовища і природних ресурсів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Лісгосп в Харківській області можуть оштрафувати на дев'ять мільйонів гривень

Як писав KHARKIV Today, голова Держекоінспекції України Андрій Мальований повідомив, що в 2020 році виявили 2144 безгоспних звалищ в Україні. Найбільша кількість таких звалищ виявилася в Харківській області — 451. На другому місці знаходиться Херсонська область — 220 звалищ.

Після заяви Мальованого син покійного харківського міського голови Геннадія Кернеса — Кирило попросив звернути увагу на звалища в Харківській області і внести питання протидії несанкціонованим звалищам окремим пунктом до Комплексної програми охорони навколишнього середовища.

Простий текст

  • Не дозволено жодних HTML теґів.
  • Рядки й абзаци переносяться автоматично.
  • Адреси вебсторінок та адреси електронної пошти автоматично перетворюються у посилання.