Натисніть "подобається", щоб слідкувати за KHARKIV Today на Facebook

Харків'яни діляться історіями одужання від наркозалежності

У соціальних мережах запустили флешмоб # НаркозалежністьНеВирок.

У п'ятницю, 26 червня, в прес-центрі KHARKIV Today відбулася прес-конференція, приурочена до Міжнародного дня боротьби зі зловживанням наркотичними засобами та їх незаконним обігом.

Благодійна організація "Благодійний фонд "Парус" і Медичний наркологічний центр в Харкові "Альтернатива" презентували флешмоб # НаркозалежністьНеВирок.

Мета флешмобу — переконати наркозалежних звертатися за професійною допомогою, і змусити їх повірити в те, що повернення до нормального життя можливе. Суть акції — показати наркозалежним реальні історії зцілення, якими поділилися колишні наркомани та їхні близькі. В даний час свої історії розповіли більше 10 учасників Facebook.

За словами директора благодійного фонду "Парус" Аліси Овчиннікової, наркозалежність — це хвороба, і каральні заходи стосовно наркозалежних не вирішують проблему.

"Сьогодні Міжнародний день боротьби зі зловживанням наркотичними засобами та їх незаконним обігом, і дійсно — весь світ бореться. Але є реалії, які диктують свою повістку. Боротися потрібно з дилерами, з розповсюджувачами, і цим повинні займатися відповідні органи. Але є і наркозалежні люди — хворі люди. Їм потрібно допомагати, їх потрібно мотивувати відмовлятися від наркотичних речовин", — розповіла вона.

Директор центру "Альтернатива" Денис Бусигін підкреслив, що наркозалежним людям не слід боятися, головне — звернутися за допомогою до фахівців.

"У нас організований флешмоб, в якому люди розповідають історії одужання тих, хто зіткнувся з наркозалежністю. Їх можна знайти під хештегом # НаркозалежністьНеВирок. Люди діляться своїми історіями, щоб всі зрозуміли, що відмовитися від наркотиків — це не страшно, що наркозалежність — це не вирок", — зазначив Бусигін.

Простий текст

  • Не дозволено жодних HTML теґів.
  • Рядки й абзаци переносяться автоматично.
  • Адреси вебсторінок та адреси електронної пошти автоматично перетворюються у посилання.