Натисніть "подобається", щоб слідкувати за KHARKIV Today на Facebook

Харків'ян кличуть на фестиваль класичної музики

У квітні стартує KharkivMusicFest.

Жителі Харкова почують твори класичної музики у виконанні музикантів з десяти країн і побачать виступи дітей.

7 квітня у великому залі Харківської філармонії стартує Міжнародний фестиваль класичної музики KharkivMusicFest, присвячений  цього року творчості німецького композитора Людвіга ван Бетховена. У цей день виступлять музиканти з України, Чехії, Греції, Італії, Естонії, Грузії, Словаччини, Польщі, Німеччини та Азербайджану.

Завершиться фестиваль 24 квітня. За цей час харків'ян познайомлять з популярними творами Бетховена, а також інших композиторів — Фелікса Мендельсона, Вольфганга Моцарта, Модеста Мусоргського, Олександра Скрябіна і Євгена Станковича, а також навчать розуміти музику.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Харків'ян кличуть за новими прикрасами і речами

"Місія фестивалю — підвищити популярність класичної музики до рівня європейських столиць. Зробити це можливо, не тільки знайомлячи слухачів з кращими класичними творами у виконанні іменитих маестро, а й допомагаючи її розуміти, показуючи всю її багатогранність, відтак підвищуючи загальний культурний рівень аудиторії", — пояснив президент KharkivMusicFest Сергій Політучий.

фест

Раніше, 25 березня, пройде презентація KharkivMusicFest-2021, де розкажуть про сам фестиваль і проєкти. У цей день виступить французький віолончеліст Готьє Капюсон.

10 квітня в Україні з сольним концертом виступить відомий британський піаніст Пол Льюїс. У Харкові він виконає твори Мендельсона, Моцарта, Мусоргського і Скрябіна.

13 квітня нагородять лауреатів II Всеукраїнського конкурсу молодих композиторів ім. Бориса Лятошинського.

17 і 18 квітня вперше в Україні пройде "Сонатний марафон", де двадцять кращих піаністів виконають всі 32 сонати Бетховена.

21 квітня жителів запрошують на концерт Дитячого фестивального оркестру (в складі 50 юних харківських музикантів).

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Андрій Парамонов презентував книгу про німецьку спадщину Харкова

Одним із наймасштабніших і насичених організатори називають концерт, який запланований у день закриття фестивалю, 24 квітня. Національна хорова капела "Думка" та Національний симфонічний оркестр, диригент Володимир Сіренко  виконають твір "Страсті за Тарасом" Євгена Станковича і симфонію Бетховена.

Крім того, в програмі фестивалю проєкт-колаборація Харківської дитячої хореографічної школи та Дитячого симфонічного оркестру KharkivMusicFest, який назвали "Чіполіно".

Детальну програму фестивалю можна знайти тут.

Простий текст

  • Не дозволено жодних HTML теґів.
  • Рядки й абзаци переносяться автоматично.
  • Адреси вебсторінок та адреси електронної пошти автоматично перетворюються у посилання.