Натисніть "подобається", щоб слідкувати за KHARKIV Today на Facebook

Харків'ян без масок насильно виводити з метро не будуть

Фото: Сергій Козлов/KHARKIV Today
Деякі пасажири ігнорують масковий режим в метро.

Заступник Кернеса пообіцяв перевірку наявності масок у пасажирів співробітниками метрополітену і поліцейськими. Однак поліція вживати серйозних заходів не збирається.

Виводити насильно з метро порушників маскового режиму поліцейські не будуть. Про це повідомили в Харківській міській раді з посиланням на рядового поліції Оксану Беліковську.

"Нам рекомендується попросити людину вийти з метро і купити маску або скористатися іншими видами транспорту. Ми маски не видаємо. У той же час виводити насильно людей без масок ми не можемо, а можемо тільки попередити їх про небезпеку", — зазначила Беліковська.

За словами заступника харківського міського голови з питань інфраструктури Євгена Водовозова, в метрополітені зменшилася кількість пасажирів після послаблення карантину — приблизно вдвічі. У метрополітені обіцяють пустити додаткові потяги, якщо пасажиропотік збільшиться.

Керівництво обіцяє, що в метрополітені будуть дотримуватися санітарних норм, проводити дезінфекцію вагонів чотири рази на добу, а співробітники будуть вимірювати температуру пасажирам "в разі підозри на погане самопочуття".

"Якщо є підозра або скарги, ми вимірюємо пасажирам температуру і в разі потреби можемо викликати швидку допомогу. Також перед кожною зміною температуру вимірюють всім працівникам метро. Зазначу, що за час карантину серед наших співробітників не було жодного хворого коронавірусом. Була тільки одна підозра , але вона не підтвердилася", — пояснив гендиректор комунального підприємства "Харківський метрополітен" В'ячеслав Стаматін.

Нагадаємо, 25 травня о 5:30 ранку Харківський метрополітен відновив роботу після двомісячної перерви. Обов'язкова умова для поїздки в підземці — маска або респіратор. Однак перевіряючих на станціях практично не було. Наприклад, на "Проспекті Гагаріна" і "Героїв Праці" ні поліція, ні співробітники станції не вели контроль за масковим режимом і станом пасажирів.

Простий текст

  • Не дозволено жодних HTML теґів.
  • Рядки й абзаци переносяться автоматично.
  • Адреси вебсторінок та адреси електронної пошти автоматично перетворюються у посилання.