Натисніть "подобається", щоб слідкувати за KHARKIV Today на Facebook

Харківську академію віддали Мінкультури

Харківська державна академія дизайну і мистецтва стала майном Міністерства культури.

У список потрапили чотири установи.

Харківська державна академія дизайну і мистецтва стала майном Мінкультури. Відповідне розпорядження №132-р "Про передачу цілісних майнових комплексів державних установ у сфері управління Міністерства культури, молоді та спорту" від 19 лютого опубліковано на урядовому порталі.

Крім харківської академії, в список таких установ увійшли Закарпатська академія мистецтв, Київська державна академія декоративно-прикладного мистецтва і дизайну імені Михайла Бойчука та Львівська національна академія мистецтв.

Відзначимо, співробітники та студенти Харківської держакадемії дизайну і мистецтв поскаржилися на затримку зарплат і стипендій. З'ясувалося, що в грудні 2019 року Міністерство освіти і науки України передало академію Міністерству культури, молоді і спорту.

Однак Кабінет міністрів України такого розпорядження не видавав і з бюджету Мінкультури не могли виділити гроші без відповідного рішення. У грудні Міністерство науки і освіти востаннє розрахувалося з академією, в січні гроші вже не надходили.

Нагадаємо, ректор Харківської державної академії дизайну і мистецтв — Віктор Даниленко.

Як писав KHARKIV Today, сотрудникам театров в Харькове не платят зарплату.

Директор театру імені Пушкіна звернувся до голови Харківської ОДА Олексія Кучера з проханням вплинути на ситуацію і виплатити співробітникам зарплати. Невдовзі в Харківській ОДА їм пообещали віддати залишок зарплати за січень і лютневий аванс, пізніше — решту лютневих зарплат.

Простий текст

  • Не дозволено жодних HTML теґів.
  • Рядки й абзаци переносяться автоматично.
  • Адреси вебсторінок та адреси електронної пошти автоматично перетворюються у посилання.