Натисніть "подобається", щоб слідкувати за KHARKIV Today на Facebook

Харківському музикантові потрібна термінова операція — він не може вилетіти за кордон

Фото: zefir.ua
Бабкин
У Сергія Бабкіна рідкісне захворювання очей.

Харківський музикант Сергій Бабкін не може затягувати з операцією через стрімке зниження зору. Але кордони закриті.

Більше тижня тому Сергій Бабкін дізнався про рідкісне захворювання очей. Йому потрібна операція, але зробити в Україні її не можуть. Через карантин співак не може терміново вилетіти до Австрії. Про це він повідомив в своєму Instagram.

"Це захворювання зустрічається раз на мільйон! Лікар сказав так — запалення задньої стінки очей, відшарування сітківки, проходження рідини, 70% вашого центрального зору вже немає, ви сліпните, Сергій ... Час йде на дні! Потрібного обладнання та відповідного препарату для здійснення даної операції в Україні немає. У країнах СНД — теж немає. Зараз ми займаємося організацією поїздки, а це, в карантинний час, капець як складно! Операція запланована на 5 лютого. Тепер залишилося тільки успішно дістатися до Відня і оминути 10-денний карантин, бо зір не дає мені багато часу", — написав Сергій Бабкін.

Він пішов з соцмереж і попросив передплатників шукати його на сторінках дружини Сніжани Бабкіної. Вона розповіла в Stories Instagram, що сім'я живе в очікуванні поїздки.

"Ми знаходимося в стані очікування, коли ми зможемо вилетіти. Очікування 1 лютого, ми б вилетіли ще позавчора, але в зв'язку з цими карантинними труднощами ми не можемо фізично цього зробити і клініка записала нас тільки на 2 лютого. З 2 по 5 лютого буде проводитися їх діагностика, тому що, природно, німці нікому не довіряють і будуть робити своє. На 5 лютого вже призначена операція і найголовніше, щоб до 5 лютого не втратити того, що ми маємо", — пояснила вона.

Дружина Сергія Бабкіна розповіла про його стан.

"Що ми маємо на даний момент — тиждень тому було — 50% центрального зору, на вчорашній момент — 70% вже втрачено. Але найпідступніше те, що це не відчувається. Тобто, близько Сергій став бачити погано, а далеко він бачить добре . І десь позаду, на задній стінці йде цей жахливий процес, але він йде так приховано, що ти його не відчуваєш. І в якийсь момент тобі можуть вимкнути світло. Ми дуже чекаємо, швидше б вже перегорнути ці дні і все це виправити", — розповіла Сніжана Бабкіна.

Простий текст

  • Не дозволено жодних HTML теґів.
  • Рядки й абзаци переносяться автоматично.
  • Адреси вебсторінок та адреси електронної пошти автоматично перетворюються у посилання.