Натисніть "подобається", щоб слідкувати за KHARKIV Today на Facebook

Харківський митник погорів на хабарі: перевозив людей через кордон

За незаконне перевезення трьох людей через кордон із РФ митник і його спільники отримали 4,5 тисячі доларів.

За незаконне перевезення трьох людей через кордон із РФ митник і його спільники отримали 4,5 тисячі доларів.

Державне бюро розслідувань (ДБР) вручило підозру головному держінспектору митного поста "Куп'янськ" і двом його спільникам за організацію злочинної схеми з переправлення осіб через кордон за грошову винагороду (ч. 3 ст. 332 КК України, незаконне переправлення осіб через державний кордон України, вчинене організованою групою або з корисливих мотивів). Про це повідомляє прес-служба ДБР.

За словами начальника управління прокуратури області Івана Тарасова, 50-річний співробітник митниці втягнув у свою схему 40-річного провідника і 37-річного водія.

"13 березня 2020 року три людини домовилися із головним державним інспектором митного поста Слобожанської митниці Держмитслужби про перетин кордону із Російською Федерацією. За допомогу в цьому службовець попросив 4500 доларів США, які і отримав. Після досягнення домовленості автомобіль з трьома пасажирами, провідником і водієм попрямував в напрямку кордону із РФ, а незабаром його зупинили правоохоронці ", — повідомили в ДБР.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Харкові викрили автокрадіїв, яких координував злодій в законі з Росії

Всі троє учасників схеми були затримані, у них були вилучені 4500 доларів і мобільний телефон — його співробітник митниці намагався знищити в момент затримання, щоб позбутися доказів.

Організатора схеми і провідника відправили за ґрати на 60 днів з правом внесення застави, водієві обрали запобіжний захід у вигляді цілодобового домашнього арешту.

Якщо вина підозрюваних буде доведена, їм загрожує від семи до дев'яти років в'язниці з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років з конфіскацією майна

Простий текст

  • Не дозволено жодних HTML теґів.
  • Рядки й абзаци переносяться автоматично.
  • Адреси вебсторінок та адреси електронної пошти автоматично перетворюються у посилання.