Натисніть "подобається", щоб слідкувати за KHARKIV Today на Facebook

Харківський чиновник-хабарник замість реального терміну заплатить штраф

Чиновник вимагав гроші на розміщення дитячих розважальних комплексів.

Дмитро Осокін визнав свою провину і пішов на "мирову" з прокурором.

Ленінський районний суд Харкова визнав начальника відділу підприємництва та споживчого ринку адміністрації Холодногірського району Дмитра Осокіна винним в отриманні хабара за надання дозволу на тимчасове розміщення дитячих розважальних комплексів. Про це повідомив "Харківський антикорупційний центр" з посиланням на рішення суду.

Розважальні комплекси розміщувалися на вулиці Новий Побут, 16 і на вулиці Полтавський Шлях, 152. За дозвіл по кожному об'єкту чиновник вимагав 6 тисяч гривень щомісяця.

Як повідомляв KHARKIV Today, Осокіна затримали під час передачі грошей 25 червня 2020 року.

"Осокін визнав свою провину і суд затвердив угоду з прокурором, а саме покарання у вигляді штрафу в сумі 25500 гривень з позбавленням права обіймати посади, пов'язані з виконанням організаційно-розпорядчих та адміністративно-господарських функцій, строком на 1 рік", — йдеться в рішенні суду.

Рішення суду датоване 31 серпня.

Максимальне покарання за ч. 1 ст. 368 КК України (одержання неправомірної вигоди), за якою засудили чиновника, передбачає до 10 років в'язниці.

В адміністрації Холодногірського району в 2019 році Дмитро Осокін, згідно з його декларацією, заробив 23 189 гривень. Його дружина за минулий рік, займаючись підприємницькою діяльністю, заробила 961 379 гривень.

Простий текст

  • Не дозволено жодних HTML теґів.
  • Рядки й абзаци переносяться автоматично.
  • Адреси вебсторінок та адреси електронної пошти автоматично перетворюються у посилання.