Натисніть "подобається", щоб слідкувати за KHARKIV Today на Facebook

Харківський бізнесмен Ярославський вдруге сходив на допит до СБУ

Фото: РБК
Олександр Ярославський проходить у справі "Мотор Січ" свідком.

Бізнесмен заявив, що йому заважають працювати, але до СБУ все одно прийшов. Слідчі допитують його за статтями: "Підготовка до кримінального правопорушення", "Державна зрада" і "Диверсія".

20 січня харківський бізнесмен Олександр Ярославський вдруге сходив на допит до Служби безпеки України. Перед цим він висловив невдоволення тим, що йому доводиться відволікатися від роботи. Про це пише "РБК-Україна".

"Замість того, щоб (прим. — разом з представниками влади) обговорювати питання розвитку промисловості, економіки в цілому, мене викликають на допит до Служби безпеки. Наочний приклад ставлення до інвесторів в Україні, — заявив Ярославський. — Я трудар, треба працювати , а не відволікатися на ці речі".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Дружина Ярославського поділилась відвертими фото з Мальдів

Ярославського здивувало те, що у слідчих з'явилися питання "до людини, яка стільки часу і коштів інвестує тільки в Україні". Він нагадав про успішні приклади своєї роботи — відновлення Харківського тракторного заводу, створення бізнес-парку "Екополіс ХТЗ", будівництво інфраструктури в Харкові під час Євро-2012.

Також бізнесмен підтримав китайського інвестора, власника пакета акцій "Мотор Січ", який напередодні заявив про те, що керівництво "Мотор Січі" блокує роботу наглядової ради.

"Інвестор з Китаю вклав в Україну мільярд доларів, а у відповідь отримав таке ставлення. Які після цього інвестори підуть в Україну?", — обурився Ярославський.

Як писав KHARKIV Today, СБУ призначила Олександру Ярославському допити  на 19, 20, 21 и 22 січня. Бізнесмен був здивований статтями, за якими збиралися проводити процедуру, але пообіцяв явку. 19 січня він прийшов на перший допит.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Співробітникам харківського авіазаводу виплатили частину боргів з зарплати

Нагадаємо, дочірня компанія Beijing Xinwei Technology Group Skyrizon і DCH Group Ярославського подали спільну заяву на покупку "Мотор Січ" у вересні 2020 року. Однак незабаром прокуратура наклала арешт на акції підприємства.

До Антимонопольного комітету подали другу заяву про покупку "Мотор Січі", однак він не прийняв її до розгляду. Остаточного рішення поки що не винесли, АМКУ продовжує розгляд справи про концентрацію китайською компанією акцій "Мотор Січ".

Простий текст

  • Не дозволено жодних HTML теґів.
  • Рядки й абзаци переносяться автоматично.
  • Адреси вебсторінок та адреси електронної пошти автоматично перетворюються у посилання.